Με “μπλακ άουτ” στους δήμους απειλεί η ΠΟΕ ΟΤΑ

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στόχος των κινητοποιήσεων είναι "να εκτροχιαστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας", όπως αναφέρεται στο ψήφισμα της συνεδρίασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Παρασκευή.

Γενίκευση των καταλήψεων προαναγγέλουν, ο ένας μετά τον άλλον, δήμαρχοι ανά την Ελλάδα. Να θυμίσουμε ότι το Σάββατο το πρωί ο δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, Γιάννης Κουράκης δήλωσε αφοπλιστικά ότι δε θα εφαρμόσει το νόμο. Και δεν ήταν ο μόνος. Από τη Δευτέρα η χώρα θα δει αρκετά κλειστά δημαρχεία και αλλά και άλλα δημοτικά κτίρια και χώρους.

Συγκεκριμένα, τα δημαρχεία που θα τελέσουν υπό κατάληψη υπολογίζονται σε πάνω από 260, βάσει των συμπεριφορών των τοπικών ΟΤΑ στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής. Αναμένεται ακόμα ναμη λειτουργήσουν πολλά Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, καθώς η απόφαση για τη λειτουργία τους εναπόκειται στους κατά τόπους συλλόγους της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σφραγισμένα είναι ήδη εδώ και τρεις ημέρες σχεδόν όλα τα Γραφεία Προσωπικού, από τα οποία θα προέκυπταν οι λίστες των υπαλλήλων που προορίζονται για διαθεσιμότητα.

Κλειστές θα παραμείνουν τη Δευτέρα οι υπηρεσίες του Δήμου Λάρισας, ενώ τριήμερη αναστολή λειτουργίας αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο στην Πάτρα.

Προαναγγέλλεται κατάληψη ΧΥΤΑ και αμαξοστασίων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ζητήσει από τους συλλόγους-μέλη της επέκταση των καταλήψεων σε ΧΥΤΑ και αμαξοστάσια, ενώ έστειλε και μήνυμα στους δημάρχους να μη συνεργαστούν με την κυβέρνηση και να μην αποστείλουν τους "καταλόγους της ντροπής".

Στάση εργασίας την Τρίτη - Πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Η ομοσπονδία των εργαζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση προκήρυξε τετράωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Τρίτη 20 Νοεμβρίου και πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.