“Μπλόκο” στη λίστα διαθεσιμότητας από τους δημάρχους

Αρνούνται να δεχτούν την παροχή στοιχείων για υπαγωγή υπαλλήλων τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι δήμαρχοι της χώρας, καθώς θεωρούν την ενέργεια ως προάγγελο απολύσεων.

Οι δήμαρχοι, σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", δεν πείθονται από τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και συνεχίζουν δυναμικά τις αντιδράσεις τους. Δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να λάβουν τις λίστες, ούτε να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες, αφότου τις παραλάβουν.

Κινητοποιήσεις με καταλήψεις δημαρχείων

Δεν έχει γίνει γνωστό όμως αν κάι πότε θα ετοιμαστούν οι λίστες. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισαν κατάληψη στα δημαρχεία με παράλληλη αναστολή της λειτουργίας κυρίως των γραφείων προσωπικού, που είναι αρμόδια για την αποστολή των καταλόγων με τους υπαλλήλους, οι οποίοι επηρεάζονται από τις νέες διατάξεις.

Ήδη από νωρίς το πρωί της σημερινής ημέρας, οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις των δημαρχείων Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά, αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης και στη διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά μετακινήσεις-μετατάξεις στο Δημόσιο.

Σε αρκετά δημαρχεία, συν τοις άλλοις, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και να προχωρήσουν και αυτοί σε καταλήψεις.