Έληξε η κατάληψη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Εσωτερικών

Τερματίστηκε η κατάληψη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, στην οποία προχώρησαν νωρίτερα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η ενέργεια έγινε στο πλαίσιο της μηχανοκίνητης πορείας διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία ξεκίνησε με αφετηρία την Πλατεία Καραϊσκάκη.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι στην καθαριότητα έκαναν έφοδο στο κτίριο, μέσω δρόμων του Κολωνακίου και αιφνιδίασαν τα μέλη της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονταν εκεί. Μετά όμως από την επιχείρηση της Αστυνομίας και την παρέμβαση του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αποχώρησαν.

Οι συμμετέχοντες στη μηχανοκίνητη πορεία αντιδρούν στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Η αντιπροσωπεία των ΠΟΕ-ΟΤΑ βρέθηκε στο γραφείο του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη.

Μεταξύ των 200 εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ που πραγματοποίησαν νωρίτερα κατάληψη στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας, συμμετέχοντος και του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, Κώστα Τσικρικά.

Ο κ. Τσικρικάς και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας των 15, συζήτησαν με τον κ. Μανιτάκη τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί.

Έξω από το κτίριο διαδήλωναν 200 περίπου εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι έφθασαν εκεί με μηχανοκίνητη πορεία που είχε ξεκινήσει το πρωί από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη. Η πορεία των εργαζομένων κατέληξε στην Πλατεία Συντάγματος.

Να σημειωθεί ότι ΠΟΕ-ΟΤΑ και σωματεία εργαζομένων έχουν προχωρήσει από χτες σε καταλήψεις δημαρχείων και λοιπών δημοτικών κτιρίων όλης της χώρας.

 

https://youtube.com/watch?v=XQriTmC51A0%22+frameborder%3D%220%22+allowfullscreen%3E%3C