Διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ με τη ρύθμιση Αθανασίου για τον Νίκο Ρωμανό

Για “ατελέσφορη πολιτική ρύθμιση ως προς το περιεχόμενο και το χρόνο” έκαναν λόγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τους με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος τους ενημέρωσε για τη νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά στις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων, με αφορμή την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.

Ο Θόδωρος Δρίτσας δήλωσε πως η επίμαχη διάταξη δεν προφέρει λύση, αφού αφενός είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του νεαρού κρατουμένου, αφετέρου δε βρισκόμαστε σε μια χρονική συγκυρία η οποία είναι άσχημη, καθώς το Σάββατο είναι η μέρα τιμής και μνήμης στον Αλέξανδρο Γρηγόρόπουλο.

Τόσο ο Θόδωρος Δρίτσας όσο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισαν πως δεν πρέπει η ζωή ενός ανθρώπου να σταθμίζεται με βάση τυπικούς λόγους και πρόσθεσαν πως πρότειναν και ζητούν λύση για το θέμα σε άλλη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σκέψη να καταθέσει ο νεαρός νέα αίτηση προς το Συμβούλιο των φυλακών, ώστε να ζητηθεί και πάλι η γνωμοδότηση του ειδικού ανακριτή τρομοκρατίας, ο οποίος την πρώτη φορά είχε αρνηθεί να δώσει τη συναίνεση του, με αποτέλεσμα να καθορίσει και την απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου.