Πληθαίνουν οι φωνές για συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά

Πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι φωνές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ζητούν να συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου για μίνιμουμ συνεννόησης με τον πρωθυπουργό, ώστε να καταλήξουν σε ένα κοινό πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας και να οριστικοποιήσουν την ημερομηνία για τις πρόωρες εκλογές ήταν όπως αποδεικνύεται τις τελευταίες δύο ημέρες μόνο η αρχή.

Οι φωνές από την Κουμουνδούρου και από την ΝΔ που τάσσονται υπέρ μίας συνάντησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αντώνη Σαμαρά αυξάνονται. Τη σκυτάλη από τον Δημήτρη Παπαδημούλη πήρε χθες το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος ζήτησε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα.

"Έχουμε μια εκκωφαντική σιωπή που σημαίνει άρνηση ή τουλάχιστον αμηχανία. Αυτό που όμως προέχει τώρα είναι να γίνει αυτή η συνάντηση" τόνισε χθες σε νέα συνέντευξή του στο Real fm ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ πρόσθεσε ότι "ο Σαμαράς είναι ο μόνος πρωθυπουργός, 40 χρόνια μετά την πτώση της Χούντας, που δεν έχει καμία επικοινωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν λοιπόν κάτι προέχει, είναι να γίνει αυτή η συνάντηση. Κάθε πλευρά θα προσέλθει με τις δεδομένες και γνωστές της απόψεις και θα διερευνηθεί εκεί το περιθώριο συνεννόησης και συμφωνίας. Υπάρχει μια ωραία αγγλική παροιμία που λέει ότι "απόδειξη ότι υπάρχει πουτίγκα είναι ότι την τρώμε""

 Παράλληλα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι υπάρχουν πολλές φωνές στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης που ουσιαστικά συμφωνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιάννη Μιχελάκη που έχουν ζητήσει μετ' επιτάσεως κινήσεις του Μαξίμου προς την κατεύθυνση αυτή.

Οι συνεχιζόμενες παρεμβάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ μίας συνάντησης Σαμαρά – Τσίπρα μόνο τυχαίες δεν είναι, καθώς εντάσσονται στη στρατηγική που υιοθετεί πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατ' αυτόν τον τρόπο από το ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν για μία ακόμη φορά να υπογραμμίσουν την πολιτική υπεροχή που έχουν εξασφαλίσει και η οποία αποδεικνύεται από τις συνεχείς δημοσκοπήσεις. 

Από την πλευρά της η κυβέρνηση βλέπει με καλό μάτι μια συνάντηση μεταξύ Σαμαρά-Βενιζέλου και Τσίπρα, με σκοπό να τεθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προ των ευθυνών του και ενημερωθεί για όλα τα δεδομένα των ανοικτών θεμάτων και των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη με την τρόικα. Μία τέτοια κίνηση εκτιμούν ότι θα στριμώξει τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και θα αφαιρέσει το πολιτικό πλεονέκτημα που διατηρεί τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η όποια κίνηση πάντως θα αποφασιστεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.