Ψηφίστηκε η τροπολογία που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και την τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια. Την ώρα που το κλίμα είναι βαρύ και τιο πολιτικό θερμόμετρο έχει ανέβει στα ύψη.

Το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών "κόκκινων" δανείων ήταν μια πρωτοβουλία βουλευτών τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ και ήρθε ως απάντηση στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ επί της τροπολογίας για την εξαίρεση των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Η κίνηση της πλειοψηφίας στην Ολομέλεια της Βουλής, εκπροσωπούμενη από 17 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρου Δρίτσα, ο οποίος έκανε λόγο για "αντιπερισπασμό που συμβαίνει ελαχιστότατες φορές στο Κοινοβούλιο και αποσκοπεί στο να εκβιάσει επί της ουσίας τους βουλευτές της πλειοψηφίας".

Λίγο πριν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία με την οποία εξαιρείται ο ΕΝΦΙΑ και τα μη ληξιπρόθεσμα χρέη από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.