Συγγνώμη από τον Στύλιο για το “θέλετε Κασιδιάρη” στην Κανέλλη

"Λεκτικές υπερβολές" κατά τον έντονο διαπληκτισμό που είχε με τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη αναγνώρισε με δήλωσή του ο υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Στύλιος, ζητώντας συγγνώμη.

"Οι εντάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε λεκτικές υπερβολές. Προφανώς, δεν ήθελα να θίξω την κ. Κανέλλη και της ζητώ συγγνώμη. 'Ηταν λάθος η αναφορά στο όνομα του κ. Κασιδιάρη και στις συμπεριφορές του, τις οποίες καταδικάζω", δήλωσε ο κ. Στύλιος.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν η Λιάνα Κανέλλη παρομοίασε τον υφυπουργό Παιδείας με... Μαρία Αντουανέττα, με αφορμή τα προγράμματα σίτισης στα σχολεία, με τον κ. Στύλιο να απαντά σχολιάζοντας ότι ο ίδιος έχει περάσει δύσκολα στη ζωή του, εξοργίζοντας τη βουλευτή του ΚΚΕ.

"Έχω τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο σε χωριό, στην Άρτα, σε ορεινό χωριό με τους συμμαθητές μου και δεν δέχομαι κυρία Κανέλλη να μου κάνετε μάθημα εσείς. Δεν έχετε μεγαλώσει εκεί που μεγάλωσα εγώ. Δεν είχατε τους ίδιους συμμαθητές. Λοιπόν και δεν ήμουν ευνοημένος. Σας αρέσει, σας εκφράζει η ένταση κυρία Κανέλλη", ανέφερε ο κ. Στύλιος, και στις φωνές της Λιάνας Κανέλλη απάντησε: "Η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη! Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό".

Η αναφορά αυτή του υφυπουργού Παιδείας προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ένταση, με τον προεδρεύοντα Γ. Δριβελέγκα να εγκαλεί τον κ. Στύλιο με τη φράση "κύριε υπουργέ τι εκφράσεις είναι αυτές;" και την κ. Κανέλλη να αποχωρεί έξαλλη από την αίθουσα της Ολομέλειας και να μεταβαίνει στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, ο οποίος της εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Διαβάστε: Επίθεση Στύλιου σε Κανέλλη: "Εσείς θέλετε Κασιδιάρη!"