Βούλτεψη: Υπάρχει πρωθυπουργός, υπάρχει κυβέρνηση

Φρένο στη σεναριολογία περί κυβέρνησης συνεργασίας ειδικού σκοπού που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες επιχείρησε να βάλει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

"Η χώρα έχει πάει σε εκλογές, έχει ψηφίσει, βάσει εκείνης της εκλογικής διαδικασίας και του αποτελέσματός της έχει σχηματιστεί μία κυβέρνηση. Η κυβέρνηση είναι απολύτως νόμιμη. Παίρνει τη δεδηλωμένη και την έχει τη δεδηλωμένη μέσα στη Βουλή. Υπάρχει πρωθυπουργός, ο οποίος εργάζεται μέχρι τη νύχτα, σε αντίθεση με όλα όσα ακούγονται αυτές τις ημέρες. Ακριβώς για να βγει η χώρα από την περιπέτεια. Υπάρχει κυβέρνηση, υπάρχει πρωθυπουργός", είπε η κα. Βούλτεψη στο ραδιόφωνο του "Real FM" και πρόσθεσε "είναι δυνατόν να αμφισβητούμε συνεχώς εκλογικές διαδικασίες, τη δεδηλωμένη μέσα στη Βουλή; Δεν γίνεται αυτό".

Υπενθυμίζεται ότι από χθες έχει αναπτυχθεί μια σεναριολογία από μερίδα βουλευτών οι οποίοι τάσσονται υπέρ της δημιουργίας μία κυβέρνησης ειδικού σκοπού. Την αρχή έκανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης για να ακολουθήσουν ο Νίκος Σηφουνάκης και τελευταίος ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτέθηκε και στον αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

"Ο Τσίπρας θα φτιάξει δικούς του επιχειρηματίες, δυο- τρεις τράπεζες να τις χρηματοδοτεί και θα είναι όλα πάρα πολύ ωραία! Δεν τα καταλαβαίνω αυτά, πραγματικά. Μήπως θα πρέπει να καθίσουμε να δούμε και ποιες ερωτήσεις έχει καταθέσει κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ και τι μπορεί να είναι πίσω από αυτές; Τι λέτε; Αυτό είναι πολιτική ζωή του τόπου; Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα" δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, σχολιάζοντας τις καταγγελίες του βουλευτή Ι. Δραγασάκη για συμφέροντα.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι "ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να ρίξει τώρα τη μπάλα στην εξέδρα, γιατί δεν θέλει να απαντήσει επί συγκεκριμένων θεμάτων. Τι θα κάνει με το μνημόνιο, αν θα το σκίσει, θα το ακυρώσει ή θα το αντικαταστήσει. Τι θα κάνει με το χρέος... ".

Αναφορικά με τη διαχείριση της διαπραγμάτευσης και την έξοδο από το μνημόνιο, η κ. Βούλτεψη τόνισε: "Εμείς λέμε ότι έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς θα φύγει η χώρα από την κρίση και ότι δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες. Διότι τότε, η χώρα δεν θα φύγει από την κρίση, αλλά θα μπει σε βαθύτερη κρίση".

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις της Κρ. Λαγκάρντ, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε: "Η κ. Λαγκάρντ ήταν περισσότερο καθαρή από ποτέ, ότι επαφίεται σε κάθε χώρα πώς θα διαχειριστεί την οικονομία της. Είπε ότι με ικανοποίηση βλέπουν ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει τη θέση της και όμως αναδείχθηκε το άλλο πρώτο... Η κ. Λαγκάρντ, εφόσον είπε ότι επαφίεται στην κάθε χώρα πώς θα διαχειριστεί το χρέος της, μετά κάνει ένα σχόλιο. Τα ακούμε όλα με ενδιαφέρον, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους θεσμικούς μας εταίρους και δεν πρόκειται ποτέ να πάμε σε μονομερείς ενέργειες. Είναι δυνατόν να πηγαίνουμε σε μία διαπραγμάτευση με σύγκρουση;".