Ο Σηφουνάκης συμφωνεί με το Λυκούδη για κυβερνητικές συνεργασίες

Υπέρ των ευρύτερων πλειοψηφιών τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, στη συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης. Μία πρόταση που λίγο πριν είχε εκφράσει από το βήμα της Βουλής και ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης.

"Θα έρθει μια στιγμή, όπως είπε και ο Σπύρος Λυκούδης, που κανείς, όποιος και αν είναι κυβέρνηση, δεν θα μπορεί να κάνει καμία τομή. Δεν θα έχει εκείνη την πλειοψηφία που θα του επιτρέπει να κάνει αυτά που έχει εξαγγείλει" δήλωσε ο Νίκος Σηφουνάκης.

"Στο κόμμα μου υπάρχουν ευθύνες. Γιατί ακόμα δεν έχει εξηγηθεί πώς η χώρα, μετά το ανθηρό 2004, έφθασε στο 2009 και από τότε, στα Μνημόνια" είπε ο κ. Σηφουνάκης και πρόσθεσε:

"Αρνούμαστε, στο όνομα της διατήρησης της κυβερνητικής συνοχής, έστω σε ένα ολιγοσέλιδο κείμενο να καταγράψουμε πώς διπλασιάστηκε το χρέος και πενταπλασιάστηκε το έλλειμμα, σε μια πενταετία".

"Σώσαμε τη χώρα διακηρύττουμε, ναι, αλλά σώσαμε και τη Νέα Δημοκρατία και τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς- δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην λησμονούμε ότι επί 40 χρόνια τα εκλογικά του ποσοστά ήταν 3 έως 5%», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως έχει κάνει αυτοσκοπό να γίνει κυβέρνηση χωρίς να εξηγεί πώς θα κυβερνήσει σε ένα τέτοιο κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό.