Λυκούδης: Να συσταθεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Τη σύσταση μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού η οποία θα διαπραγματευθεί το χρέος, θα συμφωνήσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα αλλάξει το Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο, πρότεινε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης.

Μάλιστα όπως επισήμανε ο κ. Λυκούδης η κυβέρνηση αυτή θα εξαντλήσει την τετραετία.

"Στη μεταβατική αυτή φάση, χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα μέσα από μια συμφωνία των βασικών πολιτικών δυνάμεων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης για μια νέα κυβέρνηση ειδικού σκοπού που θα αναδειχθεί από την παρούσα Βουλή. Μια συμφωνία η οποία θα εξαντλήσει τον εναπομείναντα χρόνο ως την άνοιξη του 2016 και θα περιέχει τα κρίσιμα θέματα που θα έχουμε στην ατζέντα το επόμενο διάστημα προς αντιμετώπιση. Διαπραγμάτευση για το χρέος, εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλαγές στον εκλογικό νόμο και στο Σύνταγμα", τόνισε ο κ. Λυκούδης.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής χαρακτήρισε επίσης την πρόταση εμπιστοσύνης ως "ύστατη κίνηση απεγκλωβισμού της κυβέρνησης" διότι "έχει εξαντλήσει τα πολιτικά της αποθέματα και βρίσκεται εγκλωβισμένη σε αδιέξοδες επιλογές". Μια πρόταση "χωρίς η κυβέρνηση όμως να λέει τι θέλει να διορθώσει", μια πρόταση που στόχο έχει επίσης να αμβλύνει την έντονη αμφισβήτηση στο εσωτερικό των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Σε ότι αφορά τη στάση του στην ψηφοφορία ξεκαθάρισε: "Θα ψηφίσω όχι στην πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης, γιατί δεν θέλω να προστεθώ στην υποστηρικτική προς την κυβέρνηση πλειοψηφία. Η ψήφος μου αυτό μόνο το περιεχόμενο έχει".