Νέο πολιτικό κόμμα ετοιμάζει ο Λυκούδης

Τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος στον ευρύτερο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού προανήγγειλε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9.84” ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης.

“Εγώ, οι φίλοι, οι σύντροφοί μου και όλοι όσοι έχουμε το ίδιο σύστημα απόψεων σκεφτόμαστε να εξαγγείλουμε μια πολιτική πρωτοβουλία. Να δημιουργήσουμε, δηλαδή, έναν πολιτικό χώρο, ο οποίος θα παίξει έναν ρόλο -ελπίζουμε καθοριστικό- στον ευρύτερο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού”, ανέφερε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε: “Με βασική στρατηγική στόχευση να συμπράξει ο χώρος, εμείς θα εμφανιστούμε και θα πάρουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και θα κάνουμε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να πετύχουμε κάτι τέτοιο”.

Ο Σπύρος Λυκούδης ξεκαθάρισε πως δε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όμως διευκρίνισε πως δε συνδέει την ψηφοφορία αυτή με το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ερωτηθείς αν θα ήταν διαφορετική η στάση του σε περίπτωση που κινδύνευε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία,ο ανεξάρτητος βουλευτής επεσήμανε: “Αν η κυβέρνηση στηρίζεται σε μια ισχνή και παραπαίουσα πλειοψηφία, δεν μπορεί να σταθεί ούτε στην Βουλή, ούτε στον ελληνικό λαό. Αυτό είναι σαφές. Δεν θα την έσωζα εγώ, ούτε κανένας άλλος ανεξάρτητος βουλευτής, αν δεν έχει την ισχύ της δικής της κοινοβουλευτικής δύναμης. Είναι πάρα πολύ σαφές αυτό που λέω και νομίζω και πολιτικά σωστό ”.