Α. Τσίπρας: Εθνικό έγκλημα η πώληση της ΛΑΡΚΟ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, με αιχμή τις αποκρατικοποιήσεις, χαρακτηρίζοντας “εθνικό έγκλημα” την πώληση της ΛΑΡΚΟ και αμφισβητώντας τις προβλέψεις για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις.

“Δεν θα σταματήσουμε να δίνουμε συνεντεύξεις και να φωνάζουμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη ότι αυτό το ξεπούλημα εμείς θα το σταματήσουμε και με κάθε τρόπο θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε αυτή την παράνομη δραστηριότητα του ΤΑΙΠΕΔ”, τόνισε ο κ. Τσίπρας, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του σε εφημερίδες του εξωτερικού, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “βιάζεται να παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στη Μέρκελ”.

Χαρακτήρισε ακόμα τη ΛΑΡΚΟ “εμβληματική επιχείρηση”, υπογραμμίζοντας ότι το 2010 και το 2011 κατέγραψε κέρδη και κατέχει το 3% των εξαγωγών, συμπληρώνοντας πως “πρόκειται για μια ιστορική βιομηχανία που έχει συνδέσει την παρουσία της με τις δυνατότητες και τις πρωτοβουλίες παραγωγικής και βιομηχανικής ανασυγκρότησης του τόπου”, πριν χαρακτηρίσει “εθνικό έγκλημα” την πώλησή της.

Επανέλαβε επίσης τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η τοποθέτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ είναι είναι παράνομη. “Είναι παράνομο, γιατί ακόμη και με τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν, ήθελε αυξημένη πλειοψηφία από την αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να διοριστεί. Δεν είχε αυτή την πλειοψηφία”, σημείωσε.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της επιχείρησης μέχρι σήμερα και τις συναντήσεις που είχαν με το υπουργείο, και επανέλαβαν ότι παρά τα προβλήματα το εργοστάσιο μέχρι σήμερα κινείται με ρυθμούς μιας κερδοφόρου επιχείρησης, ενώ παράλληλα έκαναν λόγο για περίπου 20.000 οικογένειες, σε 6 νομούς, που ζουν από τη συγκεκριμένη βιομηχανία.