Κατατέθηκε η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης

Στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, έφτασε η πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μετά την κατάθεση της πρότασης, βάσει του Συντάγματος, η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα ξεκινήσει την Τετάρτη και θα διαρκέσει το πολύ τρεις μέρες, ενώ αμέσως μετά το τέλος της συζήτησης (εκτός απροόπτου την Παρασκευή) θα διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Στόχος της κυβέρνησης με την κίνηση αυτή είναι αφενός να ανανεώσει τη δεδηλωμένη, αφετέρου δε να εξαλείψει τις “φράξιες” εντός της κυβέρνησης (κυρίως καραμανλικούς και παπανδρεϊκούς), που εγκυμονούν κινδύνους για την κυβερνητική σταθερότητα, και με τον τρόπο αυτό να δώσει τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών μέσα στο 2014, μεταθέτοντας τη συζήτηση αυτή για το Φεβρουάριο, όταν και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ψήφιση του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εξάλλου, με την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού ξεκίνησε τις εργασίες της η Γ΄ Σύνοδος της ΙΕ' Περιόδου της Βουλής. Με την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη της Β΄ Συνόδου της ΙΕ' Προεδρευομένης Περιόδου Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.|

Αμέσως μετά, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου συνόδευσε στην αίθουσα ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Τραγάκης. Το προεδρείο της Βουλής, ο πρωθυπουργός, τα μέλη της κυβέρνησης και οι βουλευτές υποδέχθηκαν όρθιοι τον αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και στη συνέχεια έλαβε χώρα η τελετή του αγιασμού.

"Καλή και πολλή εργασία με τη φώτιση και σύνεση του Θεού για έργα ειρηνικά και καρποφόρα" ευχήθηκε ο αρχιεπίσκοπος αμέσως μετά τη λήξη της τελετής και προτού η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας.