Παπαρήγα: Οι καπιταλιστές δεν κάνουν δωρεές χωρίς αντάλλαγμα

Επίθεση σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπέλυσε από τη Λάρισα η Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Αρχικά επεσήμανε ότι ακόμα και αν επιτευχθεί μία διαγραφή ελληνικού χρέους, αυτή θα έχει βαριά ανταλλάγματα για την Ελλάδα, όπως νέα μέτρα για τους μισθωτούς, μείωση φόρων στο μεγάλο κεφάλαιο και αποκρατικοποιήσεις σε εξευτελιστικές τιμές. “Εχετε δει κανένα καπιταλιστικό κράτος ή κανένα καπιταλιστή να κάνει δωρεές χωρίς ανταλλάγματα;”, τόνισε η κ. Παπαρήγα, που νωρίτερα είχε πει: “Πάντα θα υπάρχουν ανταλλάγματα όταν στην εξουσία βρίσκονται τα μονοπώλια”.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο εκλογών στο εγγύς χρονικό διάστημα, υποστήριξε πως αυτό θα συμβεί μόνο αν οι πιστωτές της Ελλάδας έχουν ήδη εξασφαλίσει ότι υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική λύση που θα συνεχίσει προς την ίδια κατεύθυνση, ενώ χαρακτήρισε αυτές τις εκλογές “εκλογές των πιστωτών”.

Όσο για τον αν θα μπορούσε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή η “εναλλακτική κυβερνητική λύση”, υπενθύμισε πως “η αντιπολίτευση όπως έχει δείξει η πείρα γίνεται περισσότερο του χεριού όταν γίνεται κυβέρνηση”, και άρα ο λαός θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά πριν κρίνει ένα τέτοιο κόμμα. “Θυμηθείτε το ΠΑΣΟΚ του 80 - 81 και το ΠΑΣΟΚ του 83 - 84 - 85, του 89, της δεκαετίας του 90. Εγγύηση λοιπόν δεν είναι η αντιπολιτευτική τακτική, αλλά η πρόταση εξουσίας που έχεις”, πρόσθεσε.