Α. Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα

Σχόλια επί παντός επιστητού περιελάμβανε η συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, με ιδιαίτερες αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση.

Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο μέρος του έχει πλέον εξελιχθεί σε σοσιαλδημοκρατικό. “Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ότι θέλει να φέρει πίσω τη χαμένη τιμή της σοσιαλδημοκρατίας, η οποία πέταξε τη σημαία και εγκατέλειψε τα συνθήματα. Ήδη έχει εξελιχθεί ενδεχομένως, δεν έχει αποκρυσταλλωθεί, αλλά θα αποκρυσταλλωθεί εντελώς αν θα γίνει κυβέρνηση. Δεν θα γίνει όμως το ΠΑΣΟΚ του 1981”, εκτίμησε η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ στην παρατήρηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας γεννήθηκε στον Περισσό και μεγάλωσε “στα πόδια της”, σχολίασε: “Καλά τώρα ας μην υπερβάλλουμε. Νέος ήταν, κνίτης ήταν στα 18 του χρόνια, εντάξει έγινε κάτι άλλο. Μην το πάρουμε έτσι”.

Αιχμηρή ήταν και η τοποθέτησή της σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του Μίμη Ανδρουλάκη από το ΠΑΣΟΚ. “Αν τη δω σε προσωπικό επίπεδο είναι συγκεκριμένες οι επιλογές που κάνει, μικρά πηδηματάκια και στα δύσκολα φεύγει”. Ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή ξέρει ότι μπορεί να αναδειχθεί πρώτη δύναμη εκλογικά και ότι δεν πιστεύει πραγματικά πως ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχου7ν τις ίδιες θέσεις.

Για τη στάση των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα τόνισε: “Θέλουν να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό και να ζητήσουν περισσότερα, φέρνοντας σιγή νεκροταφείου στη χώρα”. Επεσήμανε ακόμα ότι οι προβλέψεις του ΚΚΕ επιβεβαιώθηκαν, και ότι η κρίση θα γίνει χειρότερη στο μέλλον.

Κλείνοντας, έκανε μία αναφορά στον Παναθηναϊκό, υπογραμμίζοντας ότι τόσο η ομάδα όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο διανύουν τη χειρότερη φάση τους και έκανε λόγο για ριζικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν.