Α. Σαμαράς: Η επανάσταση ξεκίνησε

Βέβαιος για την εκταμίευση της δόσης εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό, ενώ τόνισε ότι η επανάσταση ξεκίνησε στην Ελλάδα και είναι τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση. “Σε λίγες ημέρες αλλάζουμε όσα δεν άλλαξαν επί δεκαετίες”, είπε από το βήμα της Βουλής και πρόσθεσε με νόημα αναφερόμενος στον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: "Η επανάσταση ξεκίνησε χωρίς εσάς και προσπαθείτε να την εμποδίσετε".

Μάλιστα επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα. “Θα ήθελα να πω δυο λόγια για τον αγαπητό κ. Τσίπρα. Δεν είστε το αύριο, δεν είστε ούτε το σήμερα, ούτε το χθες. Είστε τα υπολείμματα των συντεχνιών που καταρρέουν κ. Τσίπρα. Και η ελληνική κοινωνία δεν σας γεννάει. Δικαιολογημένα την τρομάζετε και σας αποβάλει”, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε απευθυνόμενος στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ: “Όποιος δεν συμφωνεί μαζί σας, είναι υπεύθυνος πολιτικός και λυπάμαι για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιήσατε το χρόνο στη Βουλή. Δεν φέρατε αέρα αλλαγής, παλαιοκομματισμό φέρατε. Μας ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας τη μεγάλη λύση. Δηλαδή ότι θα καταργήσει ότι έχει ψηφίσει αυτή η Βουλή. Ευτυχώς που ο κόσμος σας άκουσε. Όποιος περνάει το κατώφλι του γραφείου σας είναι ναι σε όλα. Και όταν έρχεται στη Βουλή είναι όχι σε όλα. Γι' αυτό και θα μείνουν συνιστώσες. Συνισταμένη δε θα αποκτήσετε ποτέ”.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στο διχαστικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί επεσήμανε ότι “ή θα βγούμε ενωμένοι από την κρίση ή καθόλου”.

Μάλιστα τόνισε ότι: “Εγώ από αύριο γυρίζω κεφάλαιο. Δεν θα περιμένω επενδύσεις, θα τις κυνηγήσω”.

Ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα στους δανειστές επισημαίνοντας: “Ήρθε η ώρα των δανειστών να κάνουν αυτό που πρέπει. Και θα το κάνουν”, ενώ για την εκταμίευση της δόσης είπε απευθυνόμενος και προς τον Α. Τσίπρα : “Τα χρήματα θα έρθουν έγκαιρα και με το παραπάνω. Μπορεί το λόμπι της δραχμής τώρα να δίνει τελευταίες μάχες. Πρώτη φορά είδα τέτοιο φανατισμό για να μην πάρουμε τα λεφτά”.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε όσα έγιναν με τους υπαλλήλους τους Βουλής και αναρωτήθηκε αν είναι λογικό να παίρνουν 8 φορές μεγαλύτερο εφάπαξ από τους δημοσίους υπαλλήλους.