Ξανά στις ανακρίτριες Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός

Τετ-α-τετ με τις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βρίσκονται σήμερα, για πρώτη φορά, οι προφυλακισμένοι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και οι δυο βουλευτές του κόμματός του οδηγούνται στο ανακριτικό γραφείο από τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τις συμπληρωματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Οι κατηγορούμενοι βουλευτές θα περάσουν το κατώφλι του Εφετείου, εννέα μήνες μετά την προφυλάκιση τους, η οποία είχε αποφασιστεί από τους ανακριτές Γεωργουλέα και Παπακώστα, στην Ευελπίδων αμέσως μετά το πρώτο κύμα συλλήψεων.

Μάλιστα, πληροφορίες από το περιβάλλον των προφυλακισμένων βουλευτών λένε πως πρόθεσή τους είναι να μην ζητήσουν προθεσμία από τις δικαστικές λειτουργούς, όπως έχουν δικαίωμα από το νόμο, αλλά να απολογηθούν σήμερα.

Όλοι καλούνται να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις για αδικήματα που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο πρώτο κατηγορητήριο. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός θα απολογηθούν για το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό το εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Όσο για το Χρήστο Παππά, αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της παράνομης οπλοκατοχής, αλλά και το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Ο κύκλος της ανάκρισης αναμένεται να κλείσει, εκτός απροόπτου, την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα απολογηθούν συμπληρωματικά οι Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος, για τους οποίους η Βουλή έχει άρει τη βουλευτική τους ασυλία για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Χθες και οι δυο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους. Έτσι, ο Νίκος  Μίχος θα δώσει εξηγήσεις στις 9 Ιουλίου, ενώ μία ημέρα αργότερα θα απολογηθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Πάντως, ο Ηλίας Κασιδιάρης στην πρώτη επαφή του με τις ανακρίτριες και λίγο πριν πάρει προθεσμία έδωσε το στίγμα των επόμενων κινήσεων του. Κατέθεσε στις δικαστικές λειτουργούς μια σύντομη δήλωση-απολογία, στην οποία μιλά για “πράξη παράνομη και αντισυνταγματική”, αναφερόμενος στο χαρακτηρισμό του κόμματος της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση αφού, όπως λέει, προσβάλει τους ψηφοφόρους αλλά και τους βουλευτές.

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες σε βάρος του, ο Ηλίας Κασιδιάρης, υπογραμμίζει ότι “προσβάλλουν την προσωπικότητα του” και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του.

Διαβάστε: Κασιδιάρης: Οι κατηγορίες προσβάλλουν την προσωπικότητά μου