Στην Ολομέλεια της Βουλής ο Προϋπολογισμός 2013

Αρχίζει το απόγευμα της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2013.

Η συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής 11 Νοεμβρίου.

Γενικοί Εισηγητές στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2013 έχουν ορισθεί οι κ.κ. Αντ. Μπέζας (ΝΔ), Ευκλ. Τσακαλώτος (ΣΥΡΙΖΑ), Φίλ. Σαχινίδης (ΠΑΣΟΚ), Ν. Μαριάς (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Ηλ. Παναγιώταρος (Χρυσή Αυγή), Ας. Ξηροτύρη (Δημοκρατική Αριστερά) και ο κ. Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ).

Αν και είθισται τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στην Ολομέλεια να ανοίγει με ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, ακόμη δεν έχει διευκρινισθεί το εάν ο κ. Γ. Στουρνάρας θα μιλήσει σήμερα το απόγευμα στη Βουλή.

Ο νέος Προϋπολογισμός στοχεύει στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2013 στα 9,44 δισ. ευρώ ή στο 5,2% του ΑΕΠ από 6,6% του ΑΕΠ ή 12,88 δισ. ευρώ φέτος και περιλαμβάνει δημοσιονομικές παρεμβάσεις ύψους 10,9 δισ. ευρώ. Από τα μέτρα του 2013 η καθαρή επίδραση από περικοπές δαπανών αναμένεται στα 7,6 δισ. ευρώ και η καθαρή επίδραση από φορολογικές παρεμβάσεις ανέρχεται στα 1,8 δισ. ευρώ.