Στουρνάρας: Κίνδυνος χρεοκοπίας αν καταψηφιστεί ο προϋπολογισμός

Την ανάγκη ψήφισης του προϋπολογισμού και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τη Βουλή επεσήμανε με παρέμβασή του στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση είναι ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε “ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα στη φαρέτρα της κυβέρνησης” τον προϋπολογισμό και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και κάλεσε τους βουλευτές να τα υπερψηφίσουν. “Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε άτακτη χρεοκοπία, σε απρόβλεπτα δεινά και εκτός ευρωζώνης. Κάποιοι λένε πως αυτό είναι εκβιασμός, αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα”, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας σχολίασε ακόμα πως “σηκώσαμε πολλά βάρη και μείναμε όρθιοι, γι' αυτό είναι άδικο και παράλογο να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, τώρα που οι συνθήκες αλλάζουν”, ενώ διαβεβαίωσε πως πρόκειται για την τελευταία δέσμη επώδυνων μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση και παρατήρησε πως δεν έχει βρεθεί καμία εναλλακτική λύση που να μην οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ.

“Είμαι βέβαιος πως όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων”, δήλωσε κλείνοντας ο κ. Στουρνάρας.