Σε κατ’ οίκον περιορισμό η Ζαρούλια, διαφωνία ανακριτριών-εισαγγελέα

“Αρνούμαι την κατηγορία, βασίζεται στη λογική της συλλογικής ευθύνης. Δεν έχω τίποτα να απαντήσω σε καμία ερώτηση, ούτως η άλλως η απόφαση σας είναι προειλημμένη”.

Σε αυτές τις λιγοστές φράσεις περιορίστηκε η κατηγορούμενη βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, όταν οι ανακρίτριες της ζήτησαν να απαντήσει σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της απολογίας της.

Η σύζυγος του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, έδωσε μια τυπική απολογία και παρέπεμψε τις δικαστικές λειτουργούς στο απολογητικό της υπόμνημα, στο οποίο φέρεται να αρνείται την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Αμέσως μετά, ανακρίτριες και εισαγγελέας άρχισαν τη διάσκεψη τους, η οποία κατέληξε στη διαφωνία για την ποινική μεταχείριση της Ελένης Ζαρούλια, που είχε ως αποτέλεσμα τον κατ' οίκον περιορισμό της, αλλά και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μέχρι το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να αποφασίσει για την τύχη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε την προφυλάκιση της Ελένης Ζαρούλια, ενώ οι ανακρίτριες είχαν την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος της κατηγορουμένης χαρακτήρισε έωλη την κατηγορία σε βάρος της, επισημαίνοντας ότι δεν έχει καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, καθώς το όνομα της, όπως είπε, δεν αναφέρεται στην δικογραφία.

Λίγο νωρίτερα έφευγε ελεύθερος από το Εφετείο ο κατηγορούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης. Μετά την απολογία του για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ο βουλευτής αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

“Ας κρίνει ο ελληνικός λαός τις αποφάσεις της δικαιοσύνης”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κατηγορούμενος.

Στην τρίωρη απολογία του, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για το περίφημο περιστατικό με τους αλλοδαπούς μικροπωλητές στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος βουλευτής καταδίκασε το συγκεκριμένο επεισόδιο, λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συμπεριφερόταν και πάλι με τον ίδιο τρόπο. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως δέχτηκε επίπληξη για τις ενέργειες του από το κόμμα.

“Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους μετανάστες, άλλωστε η γυναίκα μου είναι από το Μεξικό. Είμαι αντίθετος μόνο με τους παράνομους μετανάστες”, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχει εντολή άσκησης βίας κατά όποιου διαφωνεί με τις ιδέες της Χρυσής Αυγής. “Φυσικά όχι. Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι και το ελληνικό αίμα είναι πολύτιμο να χυθεί”, φέρεται να απάντησε στις ανακρίτριες.