“Ναυμαχία” στη Βουλή για τα υποβρύχια

Εκατέρωθεν βολές και "μάχη" έχει ξεσπάσει στη Βουλή μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας για το θέμα των υποβρυχίων.

Πολιτικό ζήτημα εγείρει, σύμφωνα με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, ο χειρισμός εκ μέρους της εισαγγελέως Κατά της Διαφθοράς, Πόπης Παπανδρέου, να διαβιβάσει τη δικογραφία στο παραπεμπτικό της οποίας αναφέρεται ότι "από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης" των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των υποβρυχίων. 

Ο κ. Ρήγας, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε ότι δεν αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, την αναζήτηση ενδεχόμενων πειθαρχικών ευθυνών της κας Παπανδρέου.

ΣΥΡΙΖΑ: Απροκάλυπτα αποδείχτηκε ότι Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ είναι συνέταιροι

Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι προέκυψαν στοιχεία προς διερεύνηση, περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των υποβρυχίων και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά κι εκείνοι έκλεισαν τη Βουλή, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι "με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο αποδείχθηκε ότι Σαμαράς-Βενιζέλος, Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, είναι συνέταιροι όχι μόνον στην καταστροφή του ελληνικού λαού και της χώρας, αλλά και στην διάπραξη ή τη συγκάλυψη των πιο σοβαρών εγκλημάτων κατά του δημοσίου".

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι:

"Όταν καταθέσαμε πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, κάποιοι μας είπαν ότι "εξυπηρετούμε συμφέροντα" και μας καλούσαν σε… μονομαχία.

Αφού ψήφισαν κατά της διερεύνησης- κάνοντας για άλλη μια φορά το σωματοφύλακα των ποινικώς υπολόγων πολιτικών τους εταίρων και των εαυτών τους, μας καλούσαν "να πάμε στον Εισαγγελέα". Το κάναμε. Θέσαμε υπ' όψιν της Εισαγγελίας Διαφθοράς όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, όπως προέκυψαν από τη συζήτηση στη Βουλή. Και με τα δεδομένα αυτά, η Δικαιοσύνη έκρινε ότι προέκυψαν στοιχεία προς διερεύνηση, περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου. Κι εκείνοι έκλεισαν τη Βουλή!".

Βούλτεψη: Η αντιπολίτευση συνεχίζει τη φαρσοκωμωδία

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει τη φαρσοκωμωδία σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να καλύψει τα κείμενα αμφισβήτησης της ηγεσίας του που πλέον πέφτουν σαν βροχή.

"Εν μέσω άλλης μιας συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας και καθώς κορυφώνεται η αγωνία για τη συνεδρίαση της Κ.Ε. (εκτός και αν αναβληθεί ξανά), η αξιωματική αντιπολίτευση σκιαμαχεί παριστάνοντας ότι... ναυμαχεί!", ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σημείωσε, επίσης, ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά χρησιμοποιεί τα ίδια τα πρακτικά της συνεδρίασης της Βουλής του Δεκεμβρίου 2013 για την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, για τα οποία προφανώς το Κοινοβούλιο όχι μόνο έχει λάβει γνώση, αλλά έχει αποφανθεί αμετάκλητα μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας".

"Βαφτίζοντας τα πρακτικά της Βουλής "δικογραφία", προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, προκαλώντας θόρυβο γύρω από ένα ανύπαρκτο θέμα και μιλώντας για "εγκλήματα" με τα οποία ουδόλως ασχολήθηκαν μετά τον Δεκέμβριο του 2013. Ο,τι και να κάνουν, δεν πρόκειται να αποφύγουν τη σκληρή κριτική των συνιστωσών τους για την καθήλωση τους στις πρόσφατες εκλογές", πρόσθεσε η κα Βούλτεψη.