Γ. Βρούτσης: Αν δεν περάσει το νομοσχέδιο δε θα υπάρχει δουλειά

Επίθεση σε όσους διαφωνούν με τα εργασιακά εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, “φωτογραφίζοντας” τη Δημοκρατική Αριστερά.

“Όποιος δει ψύχραιμα το κομμάτι των εργασιακών σχέσεων θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν σοβαρές αιτιάσεις για να σταθεί στα εργασιακά και να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016”, ήταν η δήλωση του κ. Βρούτση που απευθύνεται ουσιαστικά στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη, που έχει ξεκαθαρίσει ότι διαφωνεί με τις μεταβολές στα εργασιακά.

“Είναι απλό: Αν δεν περάσει το νομοσχέδιο δεν θα μιλάμε την επόμενη ημέρα για εργασιακά θέματα διότι δεν θα υπάρχει δουλειά”, συνέχισε ο κ. Βρούτσης, ενώ διευκρίνισε πως οι διατάξεις που περιελήφθησαν στα εργασιακά είναι “ουρά” από το προηγούμενο μνημόνιο.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι με την επιμονή της κυβέρνησης απετράπησαν αλλαγές όπως το ζήτημα της κατοχύρωσης των τριετιών και της ατομικής διευθέτησης του χρόνου εργασίας, ενώ σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό υποστήριξε ότι με τις νέες ρυθμίσεις διασφαλίζεται η παραμονή του κατώτατου μισθού των 586 ευρώ μέχρι το 2016 και ότι στην ουσία θα αποτελέσει δίχτυ ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις.

“Με τον τρόπο που ήρθαν τα εργασιακά δεν αποτελούν ουσιαστικό επιχείρημα για να καταψηφιστεί το συνολικό πακέτο και η προσπάθεια της κυβέρνησης”, τόνισε ο κ. Βρούτσης.