Γιατί ο Νίκος Μιχαλολιάκος φίλησε το χέρι του Δημήτρη Κουκούτση

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Βουλής της περασμένης Τετάρτης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος χειροφίλησε τον Δημήτρη Κουκούτση, σε μια κίνηση που παραξένεψε πολλούς, περισσότερο για το λόγο για τον οποίο έγινε.

Ο Κουκούτσης συγκράτησε το κύμα αποχωρήσεων στελεχών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που είχε ξεκινήσει με τους Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, όταν ήδη τα περισσότερα στελέχη της οργάνωσης είχαν πάρει το δρόμο της φυλακής μετά τις απολογίες τους.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Real News, ο υπεύθυνος για το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να διατηρεί στις τάξεις της τα περισσότερα από τα στελέχη που δεν ανήκουν στον στενό ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης.

Πρόκειται για τα άτομα που εντάχθηκαν στην οργάνωση τα τελευταία χρόνια και τα οποία, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θέλησαν να διαφοροποιηθούν από τις εγκληματικές ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής.

Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο Δημήτρης Κουκούτσης ήταν ένα βήμα πριν την αποχώρηση, συντασσόμενος με εκείνους που διαχώρισαν τη θέση τους από τα εγκλήματα και τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Μέχρι στιγμής η οργάνωση διατηρεί στις τάξεις της τους 16 από τους 18 βουλευτές που είχε εκλέξει, μετά την αποχώρηση Μπούκουρα και Αλεξόπουλου.