Κατ’ οίκον περιορισμός για τον Κουκούτση της Χρυσής Αυγής!

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αλλά και με κατ' οίκον περιορισμό, αφέθηκε μετά την απολογία του στις ανακρίτριες και τον αρμόδιο εισαγγελέα της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Κουκούτσης. Συγκεκριμένα ο βουλευτής θα μπορεί να πηγαίνει στη Βουλή μόνο με αστυνομική συνοδεία! 

Η επί οκτώ ώρες απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα και ακολούθησε διάσκεψη μεταξύ των ανακριτριών και του Εισαγγελέα, Ισ. Ντογιάκου, προκειμένου να αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση.

Η απολογία του ξεκίνησε στις 9 το πρωί, ενώ σε συμπαράσταση του βουλευτή, από το πρωί, βρέθηκαν στο Εφετείο οι συνάδελφοι του Ηλ. Κασιδιάρης, Κ. Μπαρμπαρούσης, Ν.Μίχος κ.ά.

Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση επιβάλλονται τόσο αυστηροί περιοριστικοί όροι σε εν ενεργεία βουλευτή από τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές λειτουργοί έλαβαν υπ'όψιν τους, τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος, ενώ θεώρησαν ότι οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι ικανοί να αποτρέψουν την τέλεση νέων αδικημάτων.

Σε δηλώσεις του, ο Δημήτρης Κουκούτσης, χαρακτήρισε "άψογη" και "επίπονη" τη διαδικασία ενώπιον των ανακριτριών, αλλάζοντας στάση, αφού το πρωί μέσω του συνηγόρου του είχε καταγγείλει "μεθοδεύσεις" και "παρεμβάσεις".

Με την έξοδό του και παρουσία των βουλευτών Ζαρούλια, Κασιδιάρη και Μίχου, ακούστηκαν χειροκροτήματα. Ο κ. Κουκούτσης, κάνοντας νόημα να σταματήσουν οι πανηγυρισμοί, δήλωσε μεταξύ άλλων: "Δεν είναι ώρα για χαμόγελα και πανηγυρισμούς, ο αρχηγός μας όπως και οι σύντροφοί μας στον αγώνα κρατούνται. Χαμηλά το κεφάλι, είναι ώρα για δουλειά, η χώρα πένεται, συρρικνώνεται. Μη γυρίσουμε πίσω, είναι ψέμα ότι επιζητούμε εμφύλιο, είμαστε έλληνες εθνικιστές δεν χωρίζουμε τους Έλληνες σε αριστερούς και δεξιούς".

Όταν ένας δημοσιογράφος επεσήμανε πως "έχουμε ένα παιδί νεκρό", ο βουλευτής απάντησε: "Και εμείς έχουμε δύο παιδιά νεκρά που τα κλαίνε. Είπατε εσείς οι δημοσιογράφοι ότι η δημοκρατία πληγώνεται. Κλαίμε για ένα κορίτσι στην Πάρο, τη Μυρτώ που δεν σηκώνει το κεφάλι της. Για τη δημοκρατία μας πάρτε μαντήλι να κλάψετε".