Τσίπρας: Ενέχυρο στους δανειστές η χώρα

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους υποστήριξε ότι με τα νέα μέτρα η κυβέρνηση “παραδίδει την κοινωνία στα πυρά του τρίτου Μνημονίου”.

“Η τρικομματική κοινοπραξία του μνημονίου προκειμένου να γαντζωθεί στην εξουσία παραδίδει τη χώρα ενέχυρο στους δανειστές”, δήλωσε στο ίδιο έντονο ύφος ο κ. Τσίπρας, ενώ κατηγόρησε τους κυβερνητικούς εταίρους ότι “ξεφτιλίζουν και καταρρακώνουν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία” και “μετατρέπουν τη Βουλή σε μια λέσχη επικύρωσης των διαταγμάτων της τρόικας”.

Ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε εκ νέου το ζήτημα των εκλογών. “Δε θα τους αφήσουμε. Δε θα τους αφήσουμε να παραδώσουν τη χώρα», διεμήνυσε ο κ. Τσίπρας. «Θα τους αναγκάσουμε να προσφύγουν πολύ σύντομα στη λαϊκή ετυμηγορία. Θα πάρουμε πίσω τη χώρα, την αξιοπρέπεια, τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει. Εκλογές τώρα για να σταματήσει η καταστροφή, για να μιλήσει ο λαός”.