ΣΥΡΙΖΑ: Η χρεοκοπία του μνημονίου, χρεοκοπία των εκφραστών του

“Η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας γνωρίζει πολύ καλά ότι ο φαύλος κύκλος της λιτότητας και της ύφεσης δεν θα λάβει τέλος αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις για το τελευταίο πακέτο μέτρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι “η χρεοκοπία του μνημονίου συμπαρασύρει τους εκφραστές του, έχοντας οδηγήσει την κυβέρνηση στην πλήρη ηθική και πολιτική απαξίωση”.

Υπενθυμίζει ότι η δέσμευση για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου δεν ίσχυσε ποτέ, σημειώνει: “Τα ψέματα και οι εκβιασμοί, όμως, κάποτε τελειώνουν”.

“Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι στόχος του μνημονίου δεν είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους, αλλά η διάλυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών”.

Σε έμμεση αναφορά του για τη ΔΗΜΑΡ, που δηλώνει ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα για τα εργασιακά δικαιώματα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η κοινωνία “γνωρίζει ότι οι μεσοβέζικες στάσεις απόρριψης πτυχών του μνημονίου, αφήνοντας ανέγγιχτο τον σκληρό πυρήνα του, δεν μεταβάλλουν επί της ουσίας τις επιπτώσεις της ασκούμενης πολιτικής”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη στάση “στο δίλημμα μνημόνιο και κατεδάφιση της ελληνικής κοινωνίας ή ανατροπή του και νέα στρατηγική εξόδου από την κρίση” και καταλήγει: “Η καταψήφιση του συνόλου των μέτρων και του προϋπολογισμού συνιστά την απαραίτητη προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων. Κάθε άλλη στάση συνιστά έγκλημα εις βάρος της κοινωνίας”.