Λιποθύμησε κατά την απολογία του ο Στάθης Μπούκουρας

Δεν άντεξε την πίεση και λιποθύμησε κατά την απολογία του ο προφυλακισμένος πρώην Χρυσαυγίτης, Στάθης Μπούκουρας.

Αμέσως μετά το περιστατικό ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για μεθόδους Ιεράς Εξέτασης από τις ανακρίτριες.

Ο κ. Κούγιας σημείωσε πως οι ανακρίτριες άσκησαν μεγάλη πίεση προκειμένου να μιλήσει για την εγκληματική οργάνωση.

Ο κ. Κούγιας πρόσθεσε πως ο πελάτης του είναι αθώος και τόνισε ότι σίγουρα έχουν τελέσθεί εγκληματικές πράξεις από κάποιους, αλλά όχι από τον εντολέα του.

Το δρόμο της επιστροφής για τις φυλακές Ναυπλίου πήρε, μετά την επεισοδιακή απολογία του για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο ανεξάρτητος , πλέον, βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

Ο κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης παρέμεινε στο γραφείο των ανακριτριών περίπου μιάμιση ώρα όπου κλήθηκε να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις για το 40 σελίδων απολογητικό υπόμνημα το οποίο κατέθεσε στις δικαστικές λειτουργούς. Ωστόσο, η εξέλιξη δεν ήταν η αναμενόμενη αφού έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής.

Στη γραπτή δήλωση που υπέβαλλε ενώπιον των ανακριτριών ο βουλευτής αναφέρει: "Οι ερωτήσεις που μου κάνετε είναι άσχετες με το κατηγορητήριο. Διατυπώνονται με μεροληπτικό τρόπο σε βάρος μου , γεγονός που αποδεικνύει την προκατάληψη σας σε βάρος μου αφού οι ερωτήσεις ας γίνονται με διατύπωση και τρόπο που δε στοχεύει στην διάγνωση της αλήθειας, αλλά στην με το ζόρι στοιχειοθέτηση ανύπαρκτων κατηγοριών σε βάρος μου καθιστώντας την διαδικασία σε βάρος μου μεροληπτική και απάνθρωπη. Για το λόγο αυτό δηλώνω ότι δεν επιθυμώ τη συνέχιση της αποδεικτικής  διαδικασίας".

Συγκεκριμένα στην απολογία του ερωτάται από τις ανακρίτριες Κλαπα και Δημητροπούλου:
Ερ: Οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας θέλουν να σας υποβάλλουν ερωτήσεις. Θα τις ακούσετε ή αρνείστε;
Απ: Αρνούμαι, δεν είμαι σε ψυχική κατάσταση να σας απαντήσω, θέλω να πάω στα παιδιά μου. Είμαι νεκρός άνθρωπος , φανταστείτε την κατάστασή μου. Δεν είμαι ούτε φασίστας , ούτε ναζιστής, δεν έχω κάνει τίποτα και το απέδειξα. Είμαι νεκρός, είμαι ένας άδειος άνθρωπος χωρίς τα παιδιά μου. Εχω χάσει 16 κιλά σε τέσσερις μήνες. Έφυγα, ανεξαρτητοποιήθηκα με διώξανε . Τους έκανα χατίρια. Ελεγα αυτά που μου έλεγαν. Δυο φορές έχω επιχειρήσει να κρεμαστώ στο κελί μου . Γιατί είμαι στη φυλακή;".