Σκουρλέτης: Εκλογές τώρα για να μην περάσουν τα μέτρα

"Είναι επιτακτική ανάγκη η προσφυγή στις κάλπες, για να μπορέσουν να αποφευψθούν τα νέα μέτρα που θα καταβαραθρώσουν τον ήδη εξαθλιωμάνο ελληνικό λαό" σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, επαναλαμβάνοντας την προχθεσινή εξαγγελία του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, τέσσερις μόλις μήνες μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης δεν αποδέχθηκε το επιχείρημα ότι τυχόν νέες εκλογές θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση.

Επιπλέον, ο κ. Σκουλέτης εξαπέλυσε νέα επίθεση στην "εσωτερική τρόικα" τονίζοντας ότι ο “Α. Σαμαράς χρησιμοποιεί ίδια τεχνάσματα με τους προκατόχους του”. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου επεσήμανε ότι το δίλημμα που θέτει ο πρωθυπουργός είναι το ίδιο “μέτρα ή χάος” πο υέθεταν και οι προκάτοχοί του, Παπαδήμος και Παπανδρέου, ενώ αναφορικά με τη στάση της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι είναι “οξύμωρο να ψηφίζουν τον προϋπολογισμό και όχι το μνημόνιο”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε "φύλλο συκής" τις όποιες διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, λίγο πριν την ψήφιση των μέτρων.