Γ. Ραγκούσης: Το ΠΑΣΟΚ ζει παρακμιακές καταστάσεις

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα tvxs.gr παραχώρησε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, δηλώνοντας δικαιωμένος για την απόφασή του να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και χαρακτηρίζοντας “απαράδεκτη και αδικαιολόγητη” τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.

Σχετικά με την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας των χειρισμών αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Ραγκούσης δηλώνει δικαιωμένος, καθώς πρόκειται για ένα “ηθικό και πολιτικό ζήτημα τεράστιας σημασίας”. “«Μέρα με τη μέρα, η υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ» εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο σε εκείνο το κομμάτι του παζλ που μου λείπει για να δώσω απαντήσεις σε μια σειρά από ιστορικής σημασίας ερωτήματα, κατά τη γνώμη μου, που έχουν δημιουργηθεί -όχι μόνο σε μένα- γύρω από τις συνθήκες κατάληξης της κυβέρνησης Παπανδρέου”, τονίζει.

Ωστόσο, δε θέτει θέμα ποινικών ευθυνών. “Έτσι κι αλλιώς, για εμένα είναι ιστορικών διαστάσεων οι πολιτικές ευθύνες και μόνο”, επισημαίνει, και επιρρίπτει ίδιες ευθύνες και στη σημερινή πολιτική ηγεσία, και όχι μόνο στις προηγούμενες.

Δε λείπουν μάλιστα οι σκληροί χαρακτηρισμοί προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο κ. Ραγκούσης κάνει λόγο για “ακραίες, παρακμιακές καταστάσεις που ζει το ΠΑΣΟΚ υπό τη σημερινή του ηγεσία”.