Ελβετικό μπλόκο στη λίστα Λαγκάρντ

Την ώρα, που στην Ελλάδα ψάχνουμε ακόμα να βρούμε ποιος παρέλαβε, ποιος άνοιξε, ποιος δεν διάβασε την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, με τα ονόματα πολιτικών, που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία, η κυβέρνηση της χώρας βάζει μπλόκο στην όποια σκέψη της ελληνικής πλευράς για αξιοποίηση των συγκεκριμένων στοιχείων !

Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες από τη Βέρνη αναφέρουν ότι το ελβετικό υπουργείο Οικονομικών διαμηνύει σε κάθε ευκαιρία πως “η χρήση των κλεμμένων τραπεζικών δεδομένων από την Ελλάδα θα έχει με βεβαιότητα συνέπειες στις διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται για τη σύναψη της φορολογικής συμφωνίας”.

Τι σημαίνει αυτό ;

Πολύ απλά, ότι η Ελβετία δεν θα συνεργαστεί με την Ελλάδα, αν της ζητηθεί βοήθεια για κάποια υπόθεση φοροδιαφυγής, η οποία θα βασίζεται σε στοιχεία από προϊόντα υποκλοπής.

Σε αυτό το μήκος κύματος, οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν στο news.gr με έμφαση ότι “ενδεχόμενα αιτήματα διοικητικής συνδρομής της Ελλάδας προς την Ελβετία, που θα σχετίζονται με τα εν λόγω κλεμμένα δεδομένα, δεν θα ικανοποιούνται από τις ελβετικές αρχές”.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του τμήματος διεθνών σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας, Μάριο Τούορ, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, δηλώνοντας ότι “Η Ελβετία δεν θα παρέχει επίσημη βοήθεια στις ελληνικές αρχές για σχετικά στοιχεία”.

Νεκτάριος Β. Νώτης