Νέο χτύπημα Ραγκούση

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη μέχρι τώρα πορεία της αλλά και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Μιλώντας σε ημερίδα των Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης-Αυτοδιοίκησης έκανε λόγο για μια κυβέρνηση με “μηδενική αξιοπιστία” και η οποία “δηλητηριάζει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις.”

Όπως είπε “τους είναι πολύ εύκολο να καταστρέφουν και να ξηλώνουν και πολύ δύσκολο να δημιουργούν και να χτίζουν», ενώ τους κατηγόρησε ότι με ευκολία “επιβάλουν οριζόντιες και άδικες περικοπές εισοδημάτων σε μη προνομιούχους”.

Τόνισε ότι δεν παίρνει τίποτε πίσω απ' όσα είπε προχθές για το πολιτικό σύστημα, αλλά συμπλήρωσε “ότι αυτό το σύστημα, το πολιτικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης, ζει και βασιλεύει” και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι "μόλις η επικοινωνιακή προστασία της κυβέρνησης εκπνεύσει θα το δουν όλοι καθαρά, ότι είναι μία κυβέρνηση αντιμεταρρύθμισης και ακύρωσης μεταρρυθμίσεων".

Στη συνέχεια έκανε λόγο για εξαπάτηση τόσο του ίδιου όσο και άλλων μελών της τότε κυβέρνησης λέγοντας πως: “ισχυρίζονται ότι είχαν στα χέρια τους μια λίστα μεγαλοκαταθετών, από την οποία άλλα κράτη απέσπασαν σημαντικά πρόστιμα, μια λίστα που απεκρύβη ακόμη κι από εμάς, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και της Κυβερνητικής Επιτροπής, άρα εξαπατηθήκαμε, μια λίστα που σαφώς και μπορούσε και έπρεπε πάση θυσία να αξιοποιηθεί”. Και διερωτήθηκε: “Μια λίστα που ποτέ δεν πρωτοκολλήθηκε επίσημα, συνεπώς πώς να πιστέψει κανείς ότι δεν αλλοιώθηκε και δεν τροποποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εξωθεσμικής της διαδρομής;”

Εκτίμησε ότι “δεν θα υπάρξει καμία ουσιαστική δημοσιονομική θεραπεία αν δεν παρέμβουμε στους πέντε τομείς με λογική διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων” και κάλεσε τα κόμματα που συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία να προχωρήσουν άμεσα στην άρση της μονιμότητας στο δημόσιο και στην αντικειμενική και αξιοκρατική αξιολόγηση όλων από το ΑΣΕΠ. “Με ΑΣΕΠ μόνο θα εισέρχεσαι στο Δημόσιο με ΑΣΕΠ μόνο θα απέρχεσαι”, είπε.

Τέλος, ζήτησε να εφαρμοστεί ένας “Καλλικράτης” άμεσα στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Άμυνα, στο Προστασίας του πολίτη και στη Δικαιοσύνη.