Σάλος με βίντεο που φέρεται να παρουσιάζει διάλογο Μπαλτάκου – Κασιδιάρη

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βουλή μετά την καταγγελία βουλευτών της Χρυσής Αυγής ότι υπάρχει βιντεοσκοπημένη συνομιλία του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και στενού συνεργάτη του Α. Σαμαρά, Τ. Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη  όπου φαίνεται παρέμβαση της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τάκης Μπαλτάκος φέρεται να έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του στον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, ώστε αυτή να τεθεί στη διάθεση του πρωθυπουργού. Αυτό επιβεβαίωσε άλλωστε σε τοποθέτησή της στη Βουλή η Σοφία Βούλτεψη, σημειώνοντας πως "ο κ. Μπαλτάκος θα ανακοινώσει σε λίγο την απόφασή του, την οποία είχε λάβει πολύ πριν του ζητηθεί", υποστηρίζοντας ότι "είναι απόφαση που είχε λάβει ο κ. Μπαλτάκος πολύ πριν δημιουργηθεί το συγκεκριμένο θέμα".

Σε σχετική του δήλωσή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: "Δε γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο κ. Μπαλτάκος".

Διαβάστε ακόμα : Μπαλτάκος : Παραιτούμαι για λόγους ευθιξίας

Η συνομιλία φέρεται να διέρρευσε στο διαδίκτυο λίγα λεπτά πριν την έναρξη ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας των χρυσαυγιτών, με τους βουλευτές της ΧΑ να ζητούν διακοπή της συζήτησης και της ψηφοφορίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, δήλωσε κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας των χρυσαυγιτών: "Όσα καταγγέλθηκαν από τον Κασιδιάρη, εύχομαι και ελπίζω να μην είναι αλήθεια. Αν αληθεύουν, συνιστούν σοβαρό πολιτικό, ηθικό και δημοκρατικό θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσεται να ενημερωθεί και να αξιολογήσει. Πρέπει να ασχοληθεί και η Βουλή με το θέμα".

"Θα αποτελεί μείζoν πολιτικό θέμα αν και εφόσον το υλικό που διαρρέει ο Η. Κασιδιάρης είναι πραγματικό" δήλωσε στο Κόκκινο ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ζήτησε να προσέλθουν στη Βουλή οι Δένδιας, Αθανασίου, Μπαλτάκος, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας μάλιστα με νόημα: "Το βίντεο δίνει απαντήσεις γιατί η Χρυσή Αυγή ήταν υπεράνω του νόμου. Είχε κολλητούς μέσα στην κυβέρνηση".

"Υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο φαίνεται το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, να συνομιλεί με τον Κασιδιάρη και να λέει ότι ο Σαμαράς κατσάδιασε τους Υπουργούς Δένδια και Αθανασίου για τη μη προφυλάκιση του εκπροσώπου της Χ.Α., του Νικόλαου Μίχου και του Ηλία Παναγιώταρου. ''Με κοροϊδέψατε, με δουλέψατε. Τι είναι αυτά; Με ξεφτιλίσατε!"είπε ο Πρωθυπουργός» είπε στη Βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο βουλευτής της Χρυσης Αυγής ισχυρίστηκε ότι το υλικό της συνομιλίας του έχει κατατεθεί στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και θα δει το φως της δημοσιότητας από το διαδίκτυο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης σχολιάζει: "Η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης δεν αρκεί. Από τους διαλόγους που δημοσιοποιήθηκαν προκύπτει ότι οι θεσμοί δεν λειτουργούν".

ΠΑΣΟΚ: Να παυθεί τώρα ο Μπαλτάκος

Σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Αριστερά τονίζει: "Οι συνομιλίες Μπαλτάκου - Κασιδιάρη καταγράφουν τις παρασκηνιακές κινήσεις κύκλων της ΝΔ με το ακροδεξιό νεοναζιστικό σχήμα. Πρόκειται για τεράστιο πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει μέσα στον κορυφαίο ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός διατήρησε επί μακρόν στη θέση του ένα πολιτικό πρόσωπο που με τη γενικότερη στάση του προκάλεσε τη δημοκρατική κοινή γνώμη. Νωπές είναι ακόμα οι δηλώσεις του ότι "γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομμουνιστής" όπως και ο λυσσώδης αγώνας που έδωσε για να μπλοκάρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στην τρικομματική κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή".

Σε σημείωμά του προς τους βουλευτές, ο Ηλίας Κασιδιάρης κάνει λόγο για αδιάσειστα στοιχεία που στοιχειοθετούν το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, τουλάχιστον για τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, και προαναγγέλλει ότι εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για παραπομπή του σε προανακριτική επιτροπή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ