Τσίπρας: Σε κατάσταση μνημονιακής ανωμαλίας η Ελλάδα

Η χώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση “μνημονιακής ανωμαλίας”, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στην Σύρο, αναφερόμενος στο περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου και την γενικότερη κυβερνητική πολιτική.

Διευκρινίζοντας τη θέση του ότι η χώρα δεν βρίσκεται σε κατάσταση ομαλότητας ο κ. Τσίπρας έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Πώς παίρνονται αλήθεια οι αποφάσεις που κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων;
2. Πώς ψηφίζονται οι νόμοι που αλέθουν στα δόντια τους την οικονομία και την κοινωνία;
3. Τι πολιτικό καθεστώς οικοδομούν πάνω στην ερειπωμένη δημοκρατία, για να υπηρετούν υπάκουα τα συμφέροντα των δανειστών και της μνημονιακής ολιγαρχίας;

Ο αρχηγός της αξιωματικής επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή “ο κύριος Βενιζέλος ανέλαβε τη βρώμικη δουλειά και με νομικίστικες ανοησίες και εντελώς έωλες επιστημονικά, αλλά και ανήθικες δημοκρατικά δικαιολογίες, απαγόρευσε στη Βουλή να συζητήσει την πρόταση μομφής”.

Και ο πρόεδρος του σώματος, πρόσθεσε, “αντί να προστατεύσει το κύρος της Βουλής και την αξιοπρέπεια των βουλευτών, συμπεριφέρθηκε ως λοχίας που εφαρμόζει τις εντολές των ανωτέρων του. Έτσι συντελέστηκε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, σε πείσμα της άποψης των συνταγματολόγων, σε πείσμα κάθε δημοκρατικής αρχής, σε πείσμα αν θέλετε της κοινής λογικής”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ακόμα ότι “ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αναδείχτηκε χωρίς αμφιβολία πρωταθλητής όχι μόνο της στρεψοδικίας, της μετατροπής του συντάγματος σε κουρελόχαρτο, όχι μόνο της εμπάθειας κατά των πολιτικών του αντιπάλων, αλλά και πρωταθλητής της χυδαιότητας”.