Δημοσκόπηση: Στο +2 ο ΣΥΡΙΖΑ, διψήφιοι Ποτάμι και Χρυσή Αυγή

Στο 2% το προβάδισμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευση

Προβάδισμα 2% στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου δίνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας “Το Ποντίκι”, που ανεβάζει σε διψήφιο ποσοστό το “Ποτάμι” του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ η “Ελιά” περιορίζεται κάτω από το 7%.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 19%, έναντι 17% της Νέας Δημοκρατίας. Στην τρίτη θέση ισοβαθμούν με 10% η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι. Η Ελιά ακολουθεί με 6,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και η ΔΗΜΑΡ με 2%, ενώ μικρότερα ποσοστά συγκεντρώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι (1,5%), ο ΛΑΟΣ (1,5%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1%) και η Δημιουργία Ξανά (1%). Το ποσοστό των αναποφάσιστων κυμαίνεται στο 12%, ενώ το 8,5% προσανατολίζεται προς το λευκό ή την αποχή.

Ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα κατά 8 μονάδες, αν και καταλληλότερος αναδεικνύεται ο... Κανένας, με ποσοστό 44%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, και έτσι το στοιχείο αυτό δεν έχει ληφθεί υπ' όψιν.