Άρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές της Χ.Α. προτείνει η Επιτροπή

Την εισήγηση στην Ολομέλεια για άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη, Ελένης Ζαρούλια, Ηλία Κασιδιάρη και Νίκου Κούζηλου αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία συνεδρίασε αναφορικά με την εισαγγελική παραγγελία για την άρση της ασυλίας και των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που δεν είχαν διωχθεί μέχρι τώρα, όμως τώρα κατηγορούνται και αυτοί για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών τάχθηκαν οκτώ βουλευτές από Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά και ΚΚΕ, “παρών” δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ενώ καταψήφισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος.

Η συνεδρίαση διακόπηκε για σήμερα και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη το πρωί, με τις ακροάσεις και των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για τους οποίους ζητείται η άρση ασυλίας τους. Στις 3:30 το μεσημέρι της ίδιας μέρας τα μέλη της επιτροπής προγραμμάτισαν να επισκεφθούν τις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να ακροαστούν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος, μετά την θετική ανταπόκρισή του στη σχετική πρόταση της επιτροπής, θα μεταφερθεί για το σκοπό αυτό στην Αθήνα, από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου κρατείται.

Διαβάστε: Επισκεπτήριο από τη Βουλή για τους βουλευτές της ΧΑ στον Κορυδαλλό

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Ζαρούλια αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται, δηλώνοντας ότι δεν την αφορούν και κάνει λόγο για “πολιτική σκοπιμότητα”. Σημειώνεται ότι η κ. Ζαρούλια δεν παρουσιάστηκε στην Επιτροπή, αλλά έστειλε υπόμνημα, επικαλούμενη κώλυμα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, επισκέπτεται σήμερα τον σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο, στις φυλακές Κορυδαλλού, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών, Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος της καταλόγισε περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Εξάλλου, ο Ηλίας Κασιδιάρης, λίγο πριν παρουσιαστεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας, κατήγγειλε στους δημοσιογράφους ότι η εις βάρος του δίωξη είναι “χαλκευμένη, έωλη και ξεκάθαρα πολιτική” και “στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στην παράνομη φυλάκισή μου προ των εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων για να μην έχω τη δυνατότητα δημόσιου λόγου”. Ο ίδιος υποστήριξε: “Κατηγορούμαι για διακεκριμένη οπλοκατοχή για δύο όπλα που κατείχα με νόμιμη άδεια, όπως αναφέρεται και σε δύο εκθέσεις εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που καταθέτω στην Επιτροπή και τα οποία δεν υπάγονται στην κατηγορία οπλισμού που αναφέρει ο νόμος περί διακεκριμένης οπλοκατοχής”.