Στη Βουλή φέρνει ο Α. Τσίπρας τη λίστα Λαγκάρντ

Στη Βουλή φέρνει ο Αλέξης Τσίπρας την υπόθεση δημοσιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ αλλά και τη δίωξη κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τονίζει πως: “Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει από τη Βουλή το Μνημόνιο Νο 3 και μέτρα ύψους τουλάχιστον 13,9 δις ευρώ τη στιγμή που δεν έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ οι μεγαλοκαταθέτες των ελβετικών τραπεζών”.

Επίσης ο κ. Τσίπρας ερωτά τον πρωθυπουργό και για την υπόθεση διακοπής της εκπομπής του Κ. Αρβανίτη στη ΝΕΤ.

Διαβάστε την ερώτηση Τσίπρα για τη λίστα Λαγκάρντ

"Επί δύο χρόνια, κυβερνήσεις και υπουργοί Οικονομικών, είχαν στη διάθεσή τους τη λίστα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, χωρίς να πράξουν απολύτως τίποτε. Δεν έπραξαν ούτε τα αυτονόητα. Δεν έδωσαν εντολή ελέγχου όλων των προσώπων από το ΣΔΟΕ, δεν ενημέρωσαν  την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με αποτέλεσμα την ώρα που ο ελληνικός λαός υφίσταται τα πάνδεινα από δύο μνημόνια και την καταστροφική για την κοινωνία και την οικονομία πολιτική που υπηρέτησαν οι τελευταίες κυβερνήσεις, κάποιοι άλλοι να μένουν στο απυρόβλητο, προστατευμένοι από ένα απαράδεκτο πέπλο σιωπής και συγκάλυψης.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις στις ακροάσεις που έγιναν στη Βουλή, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου να παραδέχεται ότι μαζί με τον πρώην Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου επισκέφτηκαν τον Πρόεδρο της ελβετικής τράπεζας HSBC τον Ιανουάριο του 2011, αλλά και η μεγάλη αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό HOT DOC, δημιουργούν τεράστιο πολιτικό θέμα.

Επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να περάσει από τη Βουλή το Μνημόνιο Νο 3 και μέτρα ύψους τουλάχιστον 13,9 δις ευρώ τη στιγμή που δεν έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ οι μεγαλοκαταθέτες των ελβετικών τραπεζών.

Επειδή είναι ευλόγως παράδοξο να μη διώκονται όσοι πολιτικοί κρατούσαν κρυφή τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά να διώκεται ο δημοσιογράφος που τη δημοσίευσε.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός

Τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση με τη λίστα Λαγκάρντ μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις και τη δημοσιοποίησή της από το περιοδικό HOT DOC;

Εκτιμά ότι, μετά από όλη αυτή την επιχείρηση απόκρυψης και φορολογικής κάλυψης των μεγαλοκαταθετών,  έχει η Κυβέρνησή του την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση να ψηφίσει νέα μέτρα που ισοπεδώνουν μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ και εκποιούν τη μεγάλη δημόσια περιουσία;

Ποια η θέση της Κυβέρνησης για την ελευθεροτυπία και την ελευθερία του λόγου, μετά την «αυτεπάγγελτη» δίωξη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και την πρωτοφανή «καρατόμηση» των δημοσιογράφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κασσίμη, από την πρωινή ζώνη της δημόσιας τηλεόρασης, διότι τόλμησαν να σχολιάσουν τη στάση υπουργού της κυβέρνησης;"