Στη Βουλή την Τετάρτη για τη “λίστα” ο Παπακωνσταντίνου

Σήμερα το πρωί θα πάει στη Βουλή ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της ''Λίστας Λαγκάρντ''.

Οι εξελίξεις φαίνεται ότι επιταχύνονται καθώς ο πρώην υπουργός αναμενόταν να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να επισπεύσουν την ακρόασή του, έπειτα και από την επιστολή του σημερινού υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσπευση της κατάθεσης του πρώην τσάρου της οικονομίας δρομολογήθηκε μετά την επιστολή του νυν υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα προς τους οικονομικούς εισαγγελείς, η οποία άφησε πλήρως έκθετο τον Γ. Παπακωνσταντίνου και σύμφωνα με την οποία «η λίστα Λαγκάρντ έφτασε στην Ελλάδα με αριθμό πρωτοκόλλου και επίσημο διαβιβαστικό από τη Γαλλία αλλά ο τότε υπουργός δεν την πρωτοκόλλησε σε κανένα αρχείο».

Χθες, Τρίτη, δόθηκε και μία άλλη τροπή στην υπόθεση, καθώς τρεις πολίτες υπέβαλλαν μήνυση κατά των πρώην υπουργών Οικονομικών, κυρίων Γιώργου Παπακωνσταντίνου και. Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και κατά των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κυρίων Ιωάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη, όπως και κατά του νυν επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κυρίου Στέλιου Στασινόπουλου.