Εκτεθειμένος ο Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

“Δεν υπάρχει στο υπουργείο Οικονομικών το ψηφιακό αρχείο με τη λίστα Λαγκάρντ” δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας προς του δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, που ερευνούν την υπόθεση.

Με αυτή την απάντηση ο κ. Στουρνάρας αδειάζει τον προκάτοχό του, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι είχε παραλάβει τη λίστα με τα ονόματα 1991 Ελλήνων που διέθεταν καταθέσεις στην Ελβετία.

Οι δύο εισαγγελείς είχαν ζητήσει από τον κ. Στουρνάρα να τους παραδώσει τη λίστα , ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” ο υπουργός Οικονομικών τους απάντησε ότι δεν υπάρχει στο υπουργείο “κανένα στοιχείο που να «μαρτυρά» την ύπαρξη του επίμαχου ψηφιακού αρχείου”. Για το λόγο αυτό γνωστοποιεί στους δυο εισαγγελείς ότι έχει κινήσει ήδη τη διαδικασία για να ζητήσει εκ νέου τη λίστα Λαγκάρντ από το Γάλλο ομόλογό του Πιέρ Μοσκοβισι.

Επιπλέον, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι από την διερεύνηση του εμπιστευτικού πρωτοκόλλου του υπουργού, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για καταχώρηση του ψηφιακού αρχείου. Παρ’ όλα αυτά, από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας προκύπτει ότι υπήρχε επίσημη παράδοση στις λίστας ελληνικές αρχές με το πρωτόκολλο. Με άλλα λόγια φαίνεται να υπάρχει το πρωτόκολλο παράδοσης της λίστας, έχει εξαφανιστεί όμως το ψηφιακό αρχείο που εμπεριέχει τη λίστα.