Τσίπρας: Η κυβέρνηση Σαμαρά άφησε μια χώρα στα χέρια του χασάπη

Τη θέση του ότι η “απερχόμενη” (όπως τη χαρακτήρισε εκ νέου) κυβέρνηση Σαμαρά δε διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τον ελληνικό λαό σε ένα νέο Μνημόνιο επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση της ευρωομάδας της Αριστεράς στην Αθήνα.

“Βρίσκεστε σε μια χώρα που αργοπεθαίνει, γιατί η ηγεσία της Ευρώπης την επέλεξε ως το πειραματόζωο της κρίσης. Και της επέβαλε ένα φάρμακο που έφερε πολύ χειρότερο αποτέλεσμα από ότι η ίδια η ασθένεια είχε δημιουργήσει”, ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Αλέξης Τσίπρας, που εκτίμησε πως το χρέος της χώρας θα φτάσει το 2015 το 205% του ΑΕΠ.

“Αυτό είναι το success story της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας στην Ελλάδα.
Άφησαν μια χώρα στα χέρια του χασάπη, όπως είπε και ο Ισπανός ευρωβουλευτής Αλεχάντρο Θέρκας. Οδήγησαν έναν ολόκληρο λαό στο σφαγείο του μνημονίου. Και σήμερα αντί να παραδεχτούν το λάθος, να ζητήσουν συγνώμη και να το διορθώσουν, επιμένουν στη συνέχεια του λάθους. Και ετοιμάζουν και τρίτη συνέχεια μνημονίου. Μόνο που ψάχνουν να βρουν άλλη λέξη για να μας ξεγελάσουν”, τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως είναι “εκτός τόπου και χρόνου” όσοι προσπαθούν να εμποδίσουν την πολιτική αλλαγή στην Ευρώπη, σημειώνοντας πως “το έδαφος είναι πρόσφορο για αλλαγή πολιτικής”.

“Η Ευρώπη των συντηρητικών, των φιλελεύθερων και της ηγεσίας των σοσιαλδημοκρατών, αναδιανέμει εισόδημα στους λίγους και φόβο στους πολλούς. Η δική μας Ευρώπη εγγυάται την αξιοπρεπή διαβίωση. Την οικονομική και κοινωνική ασφάλεια. Τις ατομικές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα. Την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων κάθε πολίτη. Η δική μας Ευρώπη εγγυάται τη Δημοκρατία. Την επιστροφή της δημοκρατίας, πρώτα από όλα στο τόπο που γεννήθηκε, στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη”, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που προανήγγειλε πως “εμείς θα είμαστε η θετική και ευχάριστη έκπληξη των ευρωεκλογών”.