Financial Times: Η Χρυσή Αυγή “απειλεί” τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

"Θέλουν να με βάλουν φυλακή πριν τις εκλογές", καταγγέλλει στην εφημερίδα ο Ηλίας Κασιδιάρης

Στην πιθανότητα να “κονταροχτυπηθούν” για τη δεύτερη θέση στις επικείμενες ευρωεκλογές, πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή αναφέρονται σε εκτενές άρθρο τους για τη Χρυσή Αυγή οι Financial Times, που φιλοξενούν και δηλώσεις του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην ίδρυση της “Ελληνικής Αυγής”, για την περίπτωση μιας πιθανής απαγόρευσης της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής στις εκλογές. “Η κυβέρνηση θέλει να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή, που θα ισοδυναμούσε με πραξικόπημα και θα ήταν καταστροφικό για το πολιτικό σύστημα. Η Εθνική Αυγή ιδρύθηκε για να αντιπροσωπεύσει τα εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών στη χώρα και να συμμετάσχει στις εκλογές αν μας το απαγορεύσουν”, δηλώνει ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως στόχος της κυβέρνησης είναι να τον φυλακίσει πριν τις εκλογές, ώστε να μην μπορεί να μιλά δημοσίως, και διαμηνύει ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων, “εκτός κι αν περάσουν ειδικό νόμο που θα μου στερεί τα πολιτικά δικαιώματα”, όπως αναφέρει.

Ερωτηθείς σχετικά με τις βίαιες επιθέσεις κατά μεταναστών που έχουν συνδεθεί με τη Χρυσή Αυγή, ο Ηλίας Κασιδιάρης δηλώνει άγνοια. “Δεν ξέρουμε ποιος ευθύνεται για τέτοια πράγματα. Αλλά η θέση μας για τους μετανάστες είναι αρκετά ξεκάθαρη: Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί. Οι άνθρωποι που μπαίνουν στην Ελλάδα χωρίς χαρτιά πρέπει να απελαύνονται πίσω από εκεί που ήρθαν. Δε θα έπρεπε να φτιάχνουμε κέντρα υποδοχής για αυτούς όταν χιλιάδες Έλληνες είναι άστεγοι”, υποστηρίζει.