Έντονη ανησυχία στο ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Στο πνεύμα του σχεδίου Ανάν κινείται το σχέδιο κοινής ανακοίνωσης Αναστασιάδη-Έρογλου που δημοσιεύθηκε στον Τύπο σύμφωνα με το ΚΚΕ, που εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, υποστηρίζοντας πως το σχέδιο της ανακοίνωσης “φέρνει τη σφραγίδα των παρεμβάσεων των ΗΠΑ και της ΕΕ, είναι διαμορφωμένο στη βάση της συνομοσπονδιακής, διχοτομικής λύσης, που νομιμοποιεί την εισβολή της Τουρκίας το 1974 και την κατοχή στο βόρειο τμήμα του νησιού”.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση το ΚΚΕ τονίζει:

“Το σχέδιο κοινής ανακοίνωσης Αναστασιάδη – Έρογλου για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, που δημοσιεύθηκε στον Τύπο, προκαλεί έντονες ανησυχίες.

Το σχέδιο αναφέρεται σε δύο «συνιστώντα κράτη», σύμφωνα με το πνεύμα του σχεδίου Ανάν, που καταψήφισε ο κυπριακός λαός.

Φέρνει τη σφραγίδα των παρεμβάσεων των ΗΠΑ και της ΕΕ, είναι διαμορφωμένο στη βάση της συνομοσπονδιακής, διχοτομικής λύσης, που νομιμοποιεί την εισβολή της Τουρκίας το 1974 και την κατοχή στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Οι ισχυρισμοί ότι μπορεί να δοθεί δίκαιη λύση στο Κυπριακό, με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποδείχθηκαν επικίνδυνοι και ο κυπριακός λαός έχει συμφέρον να αντιταχθεί στην ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία και τους σχεδιασμούς της.

Το ΚΚΕ καταδίκασε το σχέδιο Ανάν, στήριξε και στηρίζει την πάλη του κυπριακού λαού για δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος, προς όφελος όλων των εργαζομένων, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων”.