Νέα ντοκουμέντα για τα όπλα της Χρυσής Αυγής

Νέα ντοκουμέντα για τη δράση της Χρυσής Αυγής έφερε στο φως η έρευνα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του προφυλακισμένου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα "πυρηνάρχη" της οργάνωσης στη Νίκαια, Γιώργου Πατέλη.

Σε φωτογραφίες που βρίσκονταν στον σκληρό δίσκο του Η/Υ του και τις οποίες δημοσιεύει η εφημερίδα "Έθνος" και ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, περιλαμβάνονται φωτογραφίες με ένοπλους χρυσαυγίτες, ανάμεσά τους και γυναίκες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας πολύ σημαντικά στοιχεία προκύπτουν από φωτογραφίες που προέρχονται από την καλοκαιρινή κατασκήνωση της Χρυσής Αυγής στον ποταμό Νέδα στην Ηλεία, όπου μέλη του πυρήνα της Νίκαιας απεικονίζονται με όπλα, ενώ υπάρχει και φωτογραφία με οπλισμό μέσα σε μία σκηνή.

Μόλις το περασμένο Σάββατο, μάλιστα, στις απολογίες τους οι χρυσαυγίτες βουλευτές Γερμανής, Μπούκουρας και Ηλιόπουλος δήλωναν άγνοια για τη στρατιωτική εκπαίδευση των μελών της οργάνωσης, μιλώντας για αθλοπαιδιές και ανοιχτή συμμετοχή.

Από το υλικό προκύπτει ακόμη ότι οι χρυσαυγίτες δεν δίσταζαν να κάνουν στρατιωτική εκπαίδευση και μέσα στα γραφεία τους, αφού σε μία φωτογραφία ένας χρυσαυγίτης σημαδεύει στο μέτωπο τον εκπαιδευτή, ενώ σε μία άλλη καταγράφεται η εκπαίδευση που περνούσαν οι χρυσαυγίτες στη μάχη σώμα με σώμα.

Σε πολλές φωτογραφίες, τόσο στην κατασκήνωση στον Νέδα, όσο και σε γραφεία της οργάνωσης, οι χρυσαυγίτες χαιρετούν ναζιστικά, όμως αυτό που σοκάρει είναι μία φωτογραφία στην οποία φαίνονται μαζί με τους ενήλικες να χαιρετούν ναζιστικά και μικρά παιδιά, ενώ σε άλλες φωτογραφίες χρυσαυγίτες που φοράνε κουκούλες, κρατάνε σπαθιά και μαχαίρια τα οποία επιδεικνύουν στο φακό.

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι ανακρίτριες θα έχουν στα χέρια τους το υλικό από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των τριών προφυλακισμένων βουλευτών Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα.

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για "δήθεν ντοκουμέντα" και αναφέρει ότι είναι εμφανείς ακόμη και οι μπαταρίες που δέχονται τα όπλα airsoft, αλλά και οι θέσεις εισαγωγής τους. Μάλιστα σημειώνει ότι 'καλύτερα κομμάτια διαθέτει ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχ. Παπαδόπουλος".