ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό ναυάγιο Σαμαρά η προστασία στο Βενιζέλο

“Προσωπικό πολιτικό ναυάγιο” του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου την “προστασία” που παρείχε η Νέα Δημοκρατία στον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη χθεσινή ψηφοφορία για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων.

Όπως σχολιάζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να γίνει ώστε να ικανοποιηθεί η απαίτηση του λαού για αποκατάσταση της δικαιοσύνης και, επομένως, να αρχίσει να αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα. Ωστόσο, παρατηρούν, “ο πάλαι ποτέ κραταιός δικομματισμός επέλεξε να διατηρηθεί το νοσηρό κλίμα διαφθοράς και ανομίας που περιβάλλει το πολιτικό σύστημα, όπως άλλωστε έγινε παλαιότερα και με τις άλλες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ, για την υπόθεση της Siemens και για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων και την ληστεία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων κ.α.”. Επισημαίνουν μάλιστα ότι η διατήρηση αυτής της νοσηρότητας αποσταθεροποιεί τη δημοκρατία σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της Ελλάδας.

Οι ίδιες πηγές κατηγορούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν κατάφερε να δώσει στοιχειωδώς πειστικές απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προτίμησε να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα, ακόμη και αυτογελοιοποιούμενος, όπως αναφέρουν, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα για υπεράσπιση επιχειρηματικών συμφερόντων των πολιτικών φίλων του Αντώνη Σαμαρά.