Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει επιλέξει την υποτέλεια στη Μέρκελ

Για κυβέρνηση που είναι “απομονωμένη, εξαρτημένη και τρομαγμένη” έκανε λόγο στην ομιλία του προς την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος άσκησε κριτική στην πολιτική Σαμαρά απέναντι στην Άγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Τσίπρας διαπιστώνει ότι ”η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά λυγίζει από το βάρος των προειλημμένων δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών” και θεωρεί ότι είναι “απομονωμένη από το λαό. Γιατί και τα τρία κόμματα που τη συγκροτούν τον εξαπάτησαν προεκλογικά και υπέκλεψαν την ψήφο του”.

Μάλιστα, θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι “τρομαγμένη από τις συνέπειες της υπογραφής της στο νέο Μνημόνιο. Γιατί η ώρα πλησιάζει και τα ψέματα τελειώνουν”.

 

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι “ο κ. Σαμαράς επέστρεψε με άδεια χέρια από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που ολοκληρώθηκε χθες στις Βρυξέλλες. Η τρικομματική σύμπραξη των μερκελιστών της Ελλάδας δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις ρωγμές που, τον τελευταίο καιρό, εμφανίζονται στην ευρωπαϊκή στρατηγική της Γερμανίας. Γιατί τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν επιλέξει, αντί για τη συμμαχία με το Νότο, την υποτέλεια στην κ. Μέρκελ”.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τους πολιτικούς αρχηγούς που μετέχουν στην κυβέρνηση ότι διάλεξαν να συμπαραταχθούν με τη γερμανική κυβέρνηση και τη κα Μέρκελ, που έχει μια στρατηγική αδιέξοδη για την Ευρώπη και καταστροφική για την Ελλάδα. Και τώρα, φυσικά δεν μπορούν να αναδιαμορφώσουν τις εξελίξεις. Απλώς ακούνε τις αποφάσεις της κυρίας Μέρκελ και τις εκτελούν”.

Τέλος, οκ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “δικαιώνεται για την επίμονη και τεκμηριωμένη καταγγελία αυτού του ψευτοδιλήμματος. Και εκτίθενται στα μάτια του ελληνικού λαού, ως αναξιόπιστοι και κινδυνολόγοι, οι τρεις μνημονιακοί πολιτικοί αρχηγοί που επιμένουν στον κατασκευασμένο κίνδυνο της εξόδου από την Ευρωζώνη, για να συντηρήσουν το σεληνιακό τοπίο του Μνημονίου, για να είναι χρήσιμοι και ευχάριστοι στην κυρία Μέρκελ”.