Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκου, διά του αδελφού και συνηγόρου του, Τάκη Μιχαλόλια.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την προσωρινή κράτησή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ζητά να αντικατασταθεί με όρους η προσωρινή του κράτηση, επισημαίνοντας στην προσφυγή του ότι στο πρόσωπό του δεν συντρέχει καμία από τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος για περιπτώσεις προφυλάκισης. Παραθέτει επίσης, στην αίτησή του, μέσω του δικηγόρου του, δεδομένα που αποδεικνύουν, όπως υποστηρίζει, ότι δεν υπάρχουν σε βάρος του στοιχεία ή ενδείξεις ενοχής.

Ανάλογο αίτημα για αποφυλάκισή της υπέβαλε και η κατηγορούμενη στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ανθυπαστυνόμος, που υπηρετούσε στον Πειραιά, Βενετία Πόπορη, ενώ εκκρεμεί η απόφαση στο αίτημα αποφυλάκισης που έχει ήδη υποβάλει ο κατηγορούμενος Γιάννης Άγγος.

Η Χρυσή Αυγή διοργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική και δικαστική σκευωρία και τις "παράνομες", όπως τις χαρακτηρίζει η οργάνωση,  προφυλακίσεις των βουλευτών Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού στις 19:00 του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου.