ΣΥΡΙΖΑ και Ευρωπαϊκή Αριστερά ετοιμάζονται για την υποψηφιότητα Τσίπρα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, για το τριήμερο 13-15 Δεκεμβρίου, όταν και αναμένεται να γίνει η επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος στη Μαδρίτη.

Το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να δώσει τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή στην υποψηφιότητα Τσίπρα, την οποία θεωρούν ιδιαίτερα ελκυστική για τους Ευρωπαίους πολίτες, σύμφωνα με πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επικαλείται το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων. Οι ίδιες κομματικές πηγές τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ήδη αποδέκτης ιδιαίτερα θετικών μηνυμάτων για την υποψηφιότητα του προέδρου τους, κάτι που, όπως αναφέρουν, αναμένεται να φανεί το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, έντονη είναι και η κινητοποίηση από πλευράς των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, οι οποίοι έχουν ήδη δώσει το “χρίσμα” στον νυν πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Ο Σουλτς θα βρεθεί στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη την ερχόμενη Τρίτη, στο πλαίσιο της καθιερωμένης επίσκεψης που πραγματοποιούν οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε κάθε χώρα που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ.

Στην αποστολή θα βρίσκεται και η Γκάμπι Τσίμερ, επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, η οποία είχε κάνει και την πρώτη πρόταση για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα. Η Τσίμερ, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος με τον Μάρτιν Σουλτς, θα παραμείνει στην Αθήνα και την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και να παραστεί στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που έχει προγραμματιστεί για την ημέρα εκείνη.