Τσίπρας: Η καταστροφή δεν θα έρθει, είναι ήδη εδώ

Σφοδρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι: "Η καταστροφή δεν θα έρθει, είναι ήδη εδώ”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για καρκινοπαθείς που πεθαίνουν γιατί δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακα τους και σημείωσε ότι: “Εμείς δεν θα διαχειριστούμε την καταστροφή, αλλά τη δημιουργία”.

Μάλιστα στηλίτευσε τα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς για επιτεύγματα της Ελλάδας που αξίζουν το ρεκόρ γκίνες λέγοντας: “Αντί να πει στους Ευρωπαίους ότι οι άνθρωποι θα πεθαίνουν στο δρόμο από τα μέτρα, είπε πρέπει να πάρουμε βραβείο γκίνες”. Ακόμη έκανε λόγο για “τρικομματική κοινοπραξία Μερκελιστών” και επιτέθηκε εκ νέου στον Ευ. Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ.

 «Προφανώς και δεν είναι αυτή η διάσταση των πραγμάτων που αποδώσατε στον κ. Σαμαρά» απάντησε, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο παριστάμενος υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος. «Κατ' αρχήν, δεν υπάρχει η έννοια "βραβείο Γκίνες". Ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε να πει για τις θυσίες του ελληνικού λαού- όχι για να εισπράξει συγχαρητήρια, αλλά για να πει στους εταίρους ότι "η Ελλάδα δικαιούται και πρόοδο και ανάπτυξη και ευημερία και έχετε υποχρέωση να τηρηθούν δεσμεύσεις και απ' τη δική σας πλευρά και απ' τη δική μας". Άλλωστε, υπερηφάνεια στην ΕΕ συνεπάγεται και υποχρεώσεις για μας. Δεν μπορεί να εμφανιζόμαστε ως κουτοπόνηροι, όπως μας παρουσιάζουν ορισμένοι» είπε ο κ. Λυκουρέντζος.