Απορρίφθηκε με 153 “όχι” η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Με 124 ψήφους υπέρ, 153 κατά και 17 “παρών”, η Βουλή απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Αίσθηση προκάλεσε η θετική ψήφος της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία και διεγράφη άμεσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Η “διαρροή” της Θεοδώρας Τζάκρη ήταν και η μόνη έκπληξη κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν “όχι”, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ να ψηφίζουν “ναι” και αυτούς της ΔΗΜΑΡ να ψηφίζουν “παρών”.

Από την αίθουσα απουσίαζαν συνολικά έξι βουλευτές, τα τρία προφυλακισθέντα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, που βρίσκεται στο νοσοκομείο, ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης.

"Εκλογές το 2016"

"Είμαστε περισσότερο ενισχυμένοι, πολύ περισσότερο. Προχωρούμε την πορεία μας. Εκλογές το 2016". Αυτή τη δήλωση έκανε, εξερχόμενος της Βουλής μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει σε δημοσιογράφους πως "το χθες πήγε στο χθες και το αύριο στο αύριο", ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τη στάση της Θεοδώρας Τζάκρη.

"Πλεόνασμα κοινωνικής αναλγησίας"

"Οι συμπολίτες μου με εμπιστεύθηκαν για να αντιμετωπίσω τα σοβαρά προβλήματα και όχι για να επικυρώνω τα email των δανειστών", τονίζει σε γραπτή δήλωση της η κ. Τζάκρη και προσθέτει: "Η κυβέρνηση αυτή χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα κοινωνικής αναλγησίας, ανικανότητας και έλλειμμα δημοκρατίας και σχεδίου για την έξοδο από την κρίση".