Μονομαχία… κεντροαριστεροφροσύνης μεταξύ Βενιζέλου-Κουβέλη

Στην άκρη έβαλαν για λίγο την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, που είχαν μία σύντομη λογομαχία... κεντροαριστεροφροσύνης μετά την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε το λόγο μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Βενιζέλου και τον έψεξε για το γεγονός ότι επέλεξε να τοποθετήσει το ΠΑΣΟΚ στον ίδιο “πόλο” με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη προγραμματική συμφωνία που συνυπέγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας πως δε γίνεται έτσι κεντροαριστερά.

Το λόγο ζήτησε για να απαντήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που σχολίασε πως υπάρχουν πολλοί πόλοι, όμως ο κρί8σιμος πόλος είναι αυτός της "κεντροαριστεράς της ευθύνης", όπως τη χαρακτήρισε, ενώ ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ έχει “σταυρωθεί” τα τελευταία χρόνια και προανήγγειλε την... ανάστασή του.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυε σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, αλλά και για τις καταγγελίες του για σκάνδαλο στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο κ. Βενιζέλος προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει την πρόταση για εξεταστική που “περιμένουμε 25 μέρες”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, διαμηνύοντας “ελάτε να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος”, κάνοντας λόγο για άτιμη και συκοφαντική πράξη.

Για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, τη χαρακτήρισε “εθνικά ανεύθυνη” και “θεσμικά ακραία”, ενώ έκανε λόγο για ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και για “όσμωση” με τη Χρυσή Αυγή.

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε πως η ΔΗΜΑΡ ψηφίζει υπεύθυνα “παρών”, τονίζοντας ότι “Είμαστε "παρόντες" στον αγώνα να μη ληφθούν άλλα μέτρα” και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η πρόταση δυσπιστίας αποδυναμώνει τη διαπραγμάτευση της χώρας με τους δανειστές.