“Κοιτάξτε με, δεν είναι κακό” – “Κοιτάζω αλλού για να μη γελάσω”

Ο απρόσμενος “διάλογος” του Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κι ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο βήμα της Βουλής, “έκλεψε την παράσταση” στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό, υπενθυμίζοντας ότι “κι εσείς ήσασταν στη θέση μου πριν από δύο χρόνια, και του είπε “κοιτάξτε με, δεν είναι κακό”, ενώ τον ρώτησε αν κοιμάται ήσυχος τα βράδια.

Η απάντηση του κ. Σαμαρά ήταν: “Κοιτάζω αλλού για να μη γελάσω”.

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε την ομιλία του, σχολιάζοντας ειρωνικά το χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως “δεν είστε για γέλια, αλλά για κλάματα, γιατί ο λαός υποφέρει”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ακύρωση του μνημονίου, και αναγνώρισε πως “καμία κυβέρνηση δεν μπορεί από μόνη της, μόνο ένας μπορεί, ο λαός με την ψήφο του, ο κυρίαρχος λαός”.

Στην ομιλία του, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για “εθνική τραγωδία” και “κοινωνικό Ολοκαύτωμα”, και διερωτήθηκε: “Και μας ρωτάτε γιατί καταθέτουμε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης”, σχολιάζοντας πως η κυβέρνηση απέτυχε σε όλα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά και σε όσα εξήγγειλε μετεκλογικά.

“Αποτύχατε να αντιμετωπίσετε την καταστροφική κρίση που χτυπάει την πόρτα εκατομμυρίων Ελλήνων”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι “η μομφή είναι εκεί έξω, που χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως σκουπίδια και τρώνε από τα σκουπίδια”.

“Δεν μπορείτε πια κύριε πρωθυπουργέ, και όσο το συνειδητοποιείτε, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνεστε για την ίδια τη Δημοκρατία”, ανέφερε ακόμα, καταγγέλλοντας ότι “κυβερνάτε με τα ΜΑΤ και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου”, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μιλάει “χωρίς ντροπή” για success story πάνω στα κοινωνικά ερείπια που δημιούργησε, κι ενώ οι ίδιοι οι δανειστές μιλάνε για πρόγραμμα που δε βγαίνει.

 

 

 

Σαμαράς: Εκλογές θα γίνουν το 2016, κ. Τσίπρα

“Κύριε Τσίπρα, έχετε χάσει το μέτρο της σοβαρότητας;”. Με αυτήν την ερώτηση ξεκίνησε την τοποθέτησή του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας ειρωνικά τη “μεγαλειώδη” συγκέντρωση στην οποία είχε καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα.

“Εκλογές θα γίνουν το 2016, κ. Τσίπρα”, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στο αίτημα του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και στηλίτευσε τις δηλώσεις του ίδιου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι “η μάχη θα δοθεί στο δρόμο”, σχολιάζοντας ότι “φτάσατε να ζητάτε από μαθητές να ρίξουν την κυβέρνηση”.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε ακόμα τον Αλέξη Τσίπρα ότι “παίζει θέατρο”, ενώ χαρακτήρισε τα όσα συνέβησαν χθες έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ “καραγκιόζ μπερντέ”. Κατηγόρησε ακόμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπερασπίζεται κάθε άκρο και ακρότητα, αναφερόμενος σε καταλήψεις όπως αυτή της Βίλλας Αμαλίας, και ότι “προσευχόταν” να μην ανοίξουν τα Πανεπιστήμια.

Επιτέθηκε ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ειρωνείες του αναφορικά με τη δέσμευσή του για δωρεάν wi-fi, κάνοντας λόγο για τεχνοφοβία και σχολιάζοντας: “το παίζετε εκσυγχρονιστές, αλλά είστε πιο παλιοί κι από τους δεινόσαυρους. Jurassic Park”.

Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε πως στο τέλος του 2014 η χώρα θα βγει στις αγορές και σε λίγα χρόνια θα έχει επίπεδα ευημερίας αντίστοιχα αυτών πριν το ξέσπασμα της κρίσης, αλλά σε άλλη, πιο υγιή βάση, όπως ανέφερε, τονίζοντας πως “θα είμαστε υπόδειγμα ανάπτυξης”.

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι “για να γλιτώσει από τη μομφή του Λαφαζάνη, έκανε μομφή στον Σαμαρά” και ότι “ταλαιπωρεί τη Βουλή”, ενώ του καταλόγισε και συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή, σχολιάζοντας: “Εκεί το καταντήσατε το κόμμα σας”.